VM i håndbold for kvinder er aflyst

Et verdensmesterskab er for de fleste håndboldspillere den ultimative drøm – specielt når du spiller på hjemmebane. Derfor er det svært at forestille sig, at flere lande må melde fra til et VM i håndbold af økonomiske årsager eller fordi de ikke kan stille hold. Det er desværre den besked, vi har modtaget fra ICSD. Den Internationale Komité for Døvesport (ICSD) har meddelt DDI, at VM i håndbold for kvindernes vedkommende er aflyst. 

Kvindelandsholdet har fået beskeden, og de er naturligvis kede af det. Landstræner Helle Brixen fortæller, hun er skuffet over beskeden, for de havde alle glædet sig til et VM på hjemmebane og arbejdet frem mod det siden maj 2022.

Det gør ondt helt ind i hjertet. Vi har forberedt os lige siden maj måned 2022 og trods graviditeter og et par skader, har vi et godt og konkurrencedygtigt hold, så vi er rigtig kede af, det ikke bliver afviklet. Vi havde virkelig glædet os til at spille et mesterskab på hjemmebane.

Sekretariatschef Joachim Krøyer er skuffet og havde set frem til et VM med håndboldkvinderne på en en fyld hjemmebane. Han udtaler:

I Dansk Døve-Idrætsforbund er vi naturligvis skuffede og ikke mindst kede af det på holdets vegne, som skulle have forsvaret deres Deaflympics og VM-guld på en fyldt hjemmebane. Vi ved, hvor hårdt de har arbejdet for det. Nu prøver vi at løse situationen bedst muligt og se, om vi ikke kan lave noget andet for kvindelandsholdet i stedet for.”

Formand Michael Steenberg udtrykker også sin skuffelse over beskeden og sætter samtidig en streg under værdien af vores kvindelandshold. Vores kvindelandshold er en inspiration for mange og er fortsat med til at løfte DDI.

Jeg har ikke ord for, hvor skuffende det var at få beskeden om aflysningen, når man tænker på det store arbejde, som både forbundet og kvindelandsholdet har ydet for at kunne tilbyde et verdensmesterskab i verdensklasse i håndboldsportens hjemland. Jeg er rigtig ked af det på vegne af både spillere og stab hos kvindelandsholdet. Hele holdet har været med til at løfte DDI op på nye niveauer, og de har været en stor inspiration for mange – heriblandt mig. Jeg har dog stærk tro på, at det fantastiske sammenhold på håndboldlandsholdet kan gøre, at holdet fortsat står sammen og er klar til de næste udfordringer.

DDI er i gang med at ændre på de mange aftaler, der er indgået med vores samarbejdspartnere, og vi forventer at sende et krav om økonomisk erstatning til ICSD, da det er dem, som har ansvaret for at håndtere tilmeldingsprocessen. DDI vil gøre sit, for at vi undgår disse situationer i fremtiden.

DDI er i dialog med kvindelandsholdet for at undersøge mulighederne for at kunne spille venskabskampe i den samme periode som VM. Vi synes det vigtigt for at kunne fastholde damehåndbolden i de kommende år og frem mod Deaflympics 2025 i Tokyo, Japan. 

Nu retter vi fokus på VM i håndbold for herrer og sørger for, at de får den bedst mulige opbakning med rød-hvide farver og VM-fest i Frederiksberghallerne d. 1.-15. juli.  

Del