VM i håndbold: Danmark – Serbien kampreferat

Det startede som en spændende kamp mellem Danmark og Serbien ved VM i håndbold for døve. De første 15 minutter var meget lige, begge hold kæmpede hårdt og scorede på skift. Men så begyndte Serbien at få en smule forspring, og det virkede som om, at Danmark var ved at tabe grebet om kampen.

Efter et par minutter fik Danmark udlignet, og kampen blev igen tæt. Men desværre begyndte Danmark at miste hovedet både i forsvar og i angreb efter de første 15 minutter. Serbien havde tydeligvis analyseret Danmarks spil og fundet deres svage punkter. De begyndte også tidligt i kampen at mandsopdække Malthe Qvortrup, en af Danmarks vigtigste spillere. Danmarks angrebsspil blev forvirrende, og i forsvaret blev spillerne trætte.

Det gjorde det svært for Danmarks keepere, der blev udsat for mange situationer, hvor de blev solgt billigt. Lars Ulriksen og Frank Høyer Hansen blev bedt om at gøre sig klar til at aflaste nogle af spillerne af træner Kim Næsby.

Pausestillingen var 9-19 til Serbien. Danmark skulle fokusere på sig selv og prøve at indhente så meget som muligt. Mod slutningen af kampen fik Malthe flere muligheder og åbne chancer, og det var som om, at skuldrene sank, og spillerne slappede mere af. Desværre kom opblomstringen lidt sent. For at spare på Malthes kræfter blev Lars Ulriksen indskiftet i forsvaret, hvilket skabte mere energi i angrebet.

Hen mod slutningen viste Danmark flot spil, og Thomas Karn leverede flere TV-redninger, der mest af alt mindede om Jannik Green i kamp for PSG. Forsvaret blev lukket godt ned, og sammen med Thomas formåede Danmark at begrænse Serbiens scoringer i slutningen af kampen. Det betød, at Danmark kravlede tættere på, men desværre var det ikke nok.

Foto © Dansk Døve-Idrætsforbund

Kampen endte med en sejr til Serbien med resultatet 32-16. Selvom Danmark ikke fik det ønskede resultat, var der nogle positive aspekter at tage med videre til næste kamp mod Tyskland. Lars Ulriksen udtaler: “Vi tager de sidste 10-15 minutter med videre og skal forsøge at overføre til kampen mod Tyskland. Her viste vi godt forsvarsspil, store redninger i målet og flot angrebsspil med fart og flotte afslutninger.”

Mads Jensen roser publikum og lægger tryk på vigtigheden af de sidste 15 minutter: “Jeg syntes virkelig, at vi viste hvem vi er i de sidste 15 minutter,” siger holdkaptajn Mads Jensen. “Holdet gav alt og viste en flot fightermentalitet, selvom vi tabte stort. Også tilskuerne skal have kæmpe ros for at heppe på os i hele kampen! Det, vi tager med videre, er vores sammenhold og gejst. Vi giver ikke op.”

Næste kamp for Danmark er torsdag d. 6. juli kl 19 mod Tyskland.

Foto © Dansk Døve-Idrætsforbund

Del