VM i futsal: Kuwait havde mest olie i tanken

Danmark taber 2-5 til Kuwait i den første gruppekamp.

DDI’s herrelandshold i futsal for døve og hørehæmmede spillede fredag den 10.november kl. 18:45(dansk tid) deres første kamp til VM i Brasilien. Det blev ikke den start alle havde håbet på. Dagens modstander var Kuwait, der i futsal-sammenhæng er et lidt uskrevet blad. Det danske landstræner team havde dog forberedt sig inden kampen og set videoer fra kuwaiternes træningskampe imod Spanien op til VM, for at lære modstanderne bedre at kende. Alligevel kom det bag på alle at de var så stærke og velorganiserede.

I en over 30 grader varm hal skulle de danske spillere vise om de kunne holde de aftaler som var indgået med landstræner Michael Springborg, da han sammen med assistenttræner Thomas Hessellund tidligere på dagen havde holdt det taktiske oplæg til kampen.

Det var planen at holdet skulle gå op i højt pres på de tunge kuwaitiske spillere, men det virkede som om danskerne var bange for modstanderne. I stedet for at presse modstanderne højt på banen når de havde bolden, bakkede danskerne og inviterede kuwaiterne til at skyde på mål, hvilket de var overraskende gode til.

Når danskerne forsøgte at presse kuwaiterne, så blev der ofte fløjtet og vinket for frispark, hvilket frustrerede de danske spillere, der følte sig bortdømte af den brasilianske dommer-duo. Det var vanskeligt for danskerne at forstå hvilken linje dommerne havde lagt og de følte at der kun blev fløjtet en vej –  kuwaiternes.

Der var da heller ikke spillet mere end ca. halvandet minut, før dommerne vinkede og fløjtede for en forseelse som var meget svær at få øje på. Ikke nok med at de dømte et tyndt frispark, men de takserede også forseelsen til et gult kort til Nassor Salim, der forståeligt nok slog spørgende ud med armene.

Den mystiske dommer-linje frustrerede de danske spillere mere og mere, hvilket resulterede i at de ikke rigtig turde gå til kuwaiterne af frygt for dommernes fløjter. Det gav kuwaiterne præcis den plads at spille bolden på som de gerne ville have og de afsluttede flere gange fra distancen. Et kanondrøn blev lige akkurat standset af sammenføjningen bag en chanceløs Mustafa Harmanci i det danske mål – nu var de advaret!

Efter tre et halvt minut blev det kuwaitiske pres for stort og et resolut skud udefra endte i det danske mål til 1-0. Fem minutter senere brændte det igen på og endnu et hårdt skud udefra susede forbi en chance-løs dansk keeper til 2-0. 

Danskerne blev aldrig rigtig farlige i første halvleg og med 6 minutter igen gjorde kuwaiterne ondt værre og scorede igen efter en skudfinte til 3-0. Kort tid efter scoringen tog de danske trænere en time-out, og det skulle vise sig at løse lidt op for spillet. Med små 4 minutter til pausen, brød Marcus Sandell forbi det kuwaitiske forsvar og sendte “en stiv tå” hårdt forbi målmanden. Flot reducering til 3-1!!

Desværre blev glæden kort, for allerede 12 sekunder senere lå bolden igen bag Mustafa i danskernes mål til 4-1. En mavepuster lige i mellemgulvet for danskerne, der ud over målet også inkasserede yderligere to gule kort inden Kuwait lukkede første halvleg med en scoring til 5-1.

I pausen præciserede landstræner Michael Springborg at danskerne blev nødt til at stå højere i presset, hvis kampen skulle vendes. Det var som om denne pep-talk fik de danske spillere til at vågne op og spillet blev noget mere flydende i 2.halvleg. Der var da heller ikke spillet mere end 11 sekunder før Nassor Salim brød flot igennem kuwaiterne og afleverede elegant bolden videre til en fuldstændig fri Søren Bøgsted, der ikke tøvede med at sende bolden i kassen til 5-2.

Selvom trænerne med 8 minutter igen valgte at spille resten af kampen med såkaldt power-Play, så blev det ikke til mere. Danmark vandt 2.halvleg, men tabte kampen 5-2.

Ikke den bedste start på turneringen for Danmark, men heldigvis er der stadig 2 kampe i puljen og allerede i dag lørdag har holdet mulighed for at rette op på skaden, når de skal spille imod Schweiz kl. 16:30(dansk tid). 

Del