VM i futsal: Grimme ællinger forvandlet til svaner i tæt opgør

Danmark taber 2. gruppekamp 3-4 til Schweiz

I H.C. Andersens eventyr om den grimme ælling forvandles den grimme og udskældte fugl til en smuk hvid svane til sidst. På samme måde var det danske hold som forvandlet fra den noget uskønne kamp imod Kuwait. 

Allerede fra første fløjt kunne man mærke en anden ro i det danske spil, der var meget mere flydende og roligt end det vi så i første kamp. Afleveringerne sad som de skulle, ligesom rotationer og kombinationer blev udført helt som aftalt. Der blev spillet rigtig flot futsal.

Trænerteamet havde valgt lade en af landsholdsdebutanterne, William Thykjær Lave, starte inde, selvom han stort set aldrig har spillet en futsalkamp. Han debuterede godt nok i kampen imod Kuwait sammen med den anden debutant, Patrick Kristensen, men det blev kun til nogle få minutters spilletid. Trænerne havde altså været tilfredse med det de havde set og nu fik han chancen fra start. Det skulle vise sig at være en rigtig god idé.

Efter ca. 2 minutters spil brændte det på foran det schweiziske mål og efter et rigtig godt opspil, trykkede Nassor Salim til bolden, der blev pareret af målmanden. Bolden havnede lige foran en klar William, der uden tøven bankede bolden i kassen og scorede sit første landskampsmål til 1-0. 

De grimme ællinger var nu i sandhed forvandlet til smukke hvide svaner. Nærmest symbolsk var det at de også i dagens anledning spillede helt i hvidt. 

Schweizerne havde bestemt ikke tænkt sig at give op og de forsøgte sig flere gange med kvalificerede afslutninger fra distancen, der tvang en velspillende Mustafa Harmanci i målet til at hive flere flotte redninger op af hatten.

De første 10 minutter af kampen var en fryd for dansker-øjne, ikke mindst takket være Ali Dia, der den ene gang efter den anden satte sine schweiziske modstandere af med finter og godt presspil. Det var da også netop på flot forarbejde fra Ali Dia at Omar Hatab fik en stor chance efter ca. 9 minutters spil, men bolden gik lige akkurat ikke ind.

Jo, der var rigtig røre i svanedammen og blot et minut senere brød Nassor Salim igennem den schweiziske forsvarskæde og afleverede bolden videre til William i venstre side. Uselvisk sendte William præcist bolden videre til en helt fri Søren Bøgsted, der ikke kunne undgå at score på den flotte assist. 

2-0 til Danmark, H.C. Andersen har bestemt ikke levet forgæves og det lignede i sandhed et dansk VM-eventyr.

Bedst som man skulle tro at modstanderne ville falde sammen og lede efter hullerne i schweizer-osten, så tog pokker ved dem. Minuttet efter den danske 2-0-scoring fik Schweiz reduceret på et frispark uden for det danske mål. Et uopmærksomt øjeblik…og bang – 2-1!!

Hvis danskerne var svanerne, så var schweizerne ræven, der ville æde dem og nu lugtede blod. Det flotte eventyr-spil begyndte at smuldre og schweizerne bankede mere og mere på. Igen og igen blev der afsluttet på det danske mål og igen og igen måtte Mustafa diske op med super-redninger. Det kunne ikke blive ved med at gå godt og med blot 20 sekunder til pausen gik den heller ikke længere. Uheldigvis får en egentlig ufarlig afslutning lov til at passere Mustafa i målet. De hvide svaner fra Danmark hang noget med fjerene da de gik til pausen med 2-2.

Landstræner Michael Springborg er ikke mand der hæver stemmen og taler med store bogstaver til spillerne. Det gjorde han heller ikke i pausen, selvom stemningen i svanesøen var noget ophidset. “I er tilbage i samme “gemmeleg” som i går” sagde han roligt. “Vis nu at i vil have bolden gutter. I spiller noget af det flotteste futsal jeg har set jer spille nogensinde” fortsatte han inden han forklarede spillerne hvordan han gerne ville have holdet til at spille efter pausen.

Den brasilianske dommer-duo, kunne man ikke sætte en finger på i kampen – der blev fløjtet og vinket for de forseelser der var, hvilket skabte en god stemning af fairness i kampen. 

Da dommerne igen fløjtede kampen i gang, varede det dog ikke mere end ca. halvandet minut før stemningen i den danske lejr blev noget mere trykket. De skarpe skytter fra Schweiz havde nemlig indstillet sigtekornet rigtigt og på et frispark fik de skudt og ramt målet til 2-3.

Svaner er fredede i Danmark, så dem må man ikke skyde efter….og de beskudte danske svaner på banen, de skød igen! Blot 30 sekunder efter det schweiziske føringsmål hamrede en helt fri Omar Hatab bolden forbi den chanceløse schweiziske målmand til 3-3. 

Eventyret var ikke slut endnu, men med godt 5 minutter tilbage af kampen lykkes det schweizerne at slippe forbi det danske forsvar på en omstilling og sende bolden i mål til kampens slut resultat 3-4.

Det var en bitter pille at sluge for de danske spillere, der gav alt hvad de havde i sig – faktisk bogstaveligt talt, for William måtte en tur ud og kaste op efter at have presset sig selv til det yderste i kampen.

Danskerne har desværre forpasset muligheden for at gå videre fra puljen efter at Kuwait slog England, men der er stadig noget at spille for, idet placeringsspillet, som holdet stadig er en del af, kan få betydning for fremtidige slutrunder og seedningslag.De danske svaner er sårede og vingeskudte, men de kan stadig flyve. Allerede i aften kl. 18:45(dansk tid) flyver de videre og skal møde England.  

Del