VM i futsal: Danmark lider tungt nederlag til England i hårdt spillet kamp

Der var bestemt noget at spille for, da Danmark i aftes spillede deres sidste pulje-kamp imod England. Selvom ingen af de to hold kunne gå videre i finalespillet, så var der nemlig stadig placeringer på verdensranglisten at spille om. Vinderen af kampen kunne være med og spille om 9.pladsen og få to kampe i placeringsspillet.

Inden kampen havde den engelske træner/holdleder og far til en af de engelske spillere ellers sagt at de nærmest betragtede kampen som en venskabskamp – det viste sig dog senere som kampen udviklede sig langt fra at være tilfældet.

Englændernes vej til VM havde ellers været noget af en prøvelse for holdet, da de var blevet smidt ud af det engelske fodboldforbund FA. Fodboldforbundet har nemlig valgt kun at satse på et døve-futsallandshold for damer og på udendørs fodbold for herrerne. Derfor havde den engelske træner/holdleder af egen lomme betalt 100.000 engelske pund for at sende holdet afsted til VM.

Nogen venskabskamp var der bestemt ikke tale om da kampen blev fløjtet i gang, for englænderne gik lige til grænser for hvad dommerne ville tillade og også over. Der blev begået et utal af fejl og forseelser og det engelske hold kunne man slå sig på.

Men det der gjorde rigtig ondt skete efter ca. 6 minutters spil, hvor det lykkedes de fysisk hårdt spillende englændere at sende bolden forbi Mustafa Harmanci i det danske mål til 1-0. 

Danskerne forsøgte flere gange at vinde duellerne med englænderne og det lignede til tider mere en brydekamp end futsal. De danske drenge havde svært ved at komme forbi englænderne, der gang på gang nedlagde dem med forbudte midler, hvilket resulterede i frispark, gule kort og akkumulerede fejl. 

Med ca. 6 minutter tilbage af 1.halvleg valgte englænderne at kalde en time-out. Landstræner Michael Springborg understregede i time-out´en at England havde fået 5 akkumulerede fejl, hvilket betød at begik de blot en fejl mere, så ville Danmark få straffespark – og herefter straffespark for hver ny begået fejl.

Minuttet efter time-out´en så skete lige præcis det danskerne havde håbet på – englænderne nedlagde William Thykjær Lave og fik dømt en fejl samt straffespark imod sig.

Det blev anfører Jason Rasmussen, der skulle sparke straffesparket, som den engelske målmand desværre fik reddet.

3 minutter senere var englænderne igen ude med riven og denne gang var det Ali Dia, som blev fældet foran det engelske mål. Igen var det Jason, som skulle sparke. Denne gang havde han luret den engelske målmand, som måtte se bolden flyve forbi ham og ind i målet til 1-1, et resultat der holdt ind til pausen.

Landstræner Michael Springborg talte i pausen med spillerne om at de skulle tage de sidste minutter af 1.halvleg med ud på banen til næste halvleg, for den mentalitet ville han gerne se mere af. “Vi skal følge dem til dørs og så skal vi altså ud og være mere aggressive i vores spil gutter” sagde han imens spillerne fik fyldt vanddepoterne op og fik sukker på tanken.

De første 14 minutter blev en rodet affære og selvom depoterne var blevet fyldt op, så virkede det ikke som om der var helt nok energi i de danske spillere. De så trætte ud og det hårde fysiske spil tærede på kræfterne. Det var egentlig 14 minutter med stillingskrig, der efterlod et håb om at kampen kunne ende uafgjort.

Men med 6 minutter tilbage blev en personlig fejl straffet benhårdt og udnyttet af englænderne til at bringe sig foran 2-1. Det var helt tydeligt en mavepuster for danskerne. Men der blev presset på for at få et udlignende mål og det var også ved at lykkes et par gange, men bolden ville ikke ind. Uagtet at danskerne havde et par store chancer, så blev det englænderne der trak det længste strå, da de med 28 sekunder igen fik scoret til 3-1.

Scoringen tog den sidste luft ud af de trætte spillere og en sidste fatal fejl kostede et straffespark, som England udnyttede til kampens resultat 4-1.

Slukørede og frustrerede måtte de trætte spillere forlade hallen med visheden om at de nu kun skal spille en kamp mere til dette VM – og det bliver om bundplacering. Kampen spilles på torsdag og det giver spillerne nogle tiltrængte hviledage og mulighed for at få trænet op til kampen. Torsdagens modstander bliver sandsynligvis Bulgarien.

Del