VM i futsal: Danmark – Bulgarien kampreferat

Der var blevet talt store bogstaver fra trænerteamet op til gårsdagens kamp imod Bulgarien. Michael Springborg havde fra start i sit oplæg gjort det klart for spillerne at der ikke fandtes “nemme” modstandere til et VM – heller ikke Bulgarien. 

Det bulgarske hold består af en samling rutinerede spillere, der har spillet sammen i omtrent 10 år. Derfor gjorde landstræneren det klart i omklædningsrummet op til kampen, at holdet ikke måtte undervurdere modstanderne.

Det danske hold virkede i den grad heller ikke til at have undervurderet modstanderholdet, men målt på godt spil og chancer var Danmark måske bare lidt bedre. 

 At Danmark var bedst i starten af første halvleg var måske ikke helt tydeligt at få øje på, men alligevel blev det dog tydeligere som kampen skred frem. 

Det danske presspil fungerede langt bedre i denne kamp end i de tidligere og dette fik bulgarerne at mærke allerede efter 4 minutters spil. Et højt dansk pres provokerede de bulgarske markspillere til at lave en ulovlig tilbagelægning til målmanden, hvilket gav et dansk frispark lige uden for feltet. Desværre ville bolden ikke passere målmanden og stillingen forblev 0-0.

Der blev gået hårdt til den inde på banen fra begge hold, for ingen af dem havde tænkt sig at slutte på sidste-pladsen til dette VM. Det hårde spil gav derfor også en del fejl primært til danskerne, der bestemt ikke tog på bulgarerne med fløjlshandsker. Men bulgarerne kunne også være med, og på en omstilling efter 12 minutters spil, blev Omar Hatab fældet i et grimt frispark, der fortjent indbragte den bulgarske spiller et gult kort.

Med 6 minutter igen af første halvleg havde danskerne indkasseret 5 fejl, hvilket betød at hvis de begik blot en fejl mere, så ville der blive straffespark og herefter akkumuleret straffespark for hver ny begået fejl. Ikke en gunstig situation for det danske hold, da bulgarerne nu ville gøre alt for at fremprovokere flere danske fejl. 

Heldigvis var dommerne dygtige og havde pudset brillerne til dagens kamp. Da Bulgariens nr 10 kort tid efter forsøgte at filme sig til en dansk fejl, fløjtede dommeren og tog sig resolut til lommen. Gult kort for film – ingen Oscar denne gang, men til gengæld en tidlig tur i bad. Det var nemlig nr 10´s andet gule kort, så han måtte forlade banen med et rødt kort. Det betød at bulgarerne måtte spille med en mand mindre på banen i 2 minutter eller til næste scoring.

Forbrydelse betaler sig sjældent og det fik bulgarerne at føle, da en velspillende Ali Dia fra en spids vinkel på kanten af feltet sparkede bolden mellem benene på målmanden og ind i kassen til 1-0. Nu skulle stillingen bare holde de resterende 4 minutter inden pausen efter Bulgarien igen var blevet fuldtallige.

Stillingen holdt til pausen, ikke mindst på grund af flere heroiske redninger i det danske mål af Lars Laursen, der senere blev kåret til kampens spiller.

“Vi bliver alt for boldfokuserede – lad nu være!” blev der understreget af en tilfreds landstræner i pausen. “Vores pres ser fornuftigt ud, men der er stadig plads til forbedring” fortsatte han og forklarede spillerne hvilke taktiske ændringer han ønskede sig.

Efter pausen var det tydligt at se at spillerne kom på banen med en stor portion selvtillid og appetit på mere. Efter blot 15 sekunder brød Søren Bøgsted igennem bulgarerne med sin stærke fysik og serverede en lækkerbisken af en aflevering til Marcus Sandell, der sendte bolden ind bag keeperen til 2-0. Så var der serveret, nu var det bare med at tage for sig af retterne og spise op. 

2 minutter efter den danske scoring, brændte det igen på foran det bulgarske mål. Efter et flot opspil fra kanten ofrede Omar Hatab sig for at score ved bagerste stolpe, men bolden gik ikke ind og han slog sig i nærkontakten med den hårde metal-stolpe.

Efter 7 minutters spil blev mål-sulten for meget for VM-debutanten Patrick Kristensen, der godt kunne tænke sig en dessert. Mark Alstrup fornemmede sulten og serverede en fin bold for Patrick, der kvitterede med et flot debutmål til 3-0.

Det så bestemt godt ud for det danske hold nu, men bulgarerne havde ikke tænkt sig at give op. Halvvejs mod en dansk sejr fik de reduceret til 3-1 efter at have sat et højere pres på Danmark. Det høje pres skulle vise sig at være et godt våben for bulgarerne, der kom til flere og flere chancer, der dog blev afvist gang på gang af Lars Laursen i det danske mål. 

Alligevel formåede bulgarerne at få reduceret yderligere til 3-2 med 10 minutter igen af kampen. 

Puha, det blev nogle nervepirrende minutter for de danske spillere, der ikke måtte tabe hovedet. Bulgarerne pressede mere og mere på, men hovedet sad heldigvis bedre fast på danskerne end modstanderne. Med 51 sekunder tilbage af kampen sprang sikringen helt på en af de bulgarske spillere, der råbte ad dommeren. Det gad dommeren ikke at høre på og han trak det røde kort og sendte spilleren i bad et lille minut før de andre.

Da dommeren igen fløjtede, var det for at fløjte kampen af og sende de danske spillere helt op i skyerne af glæde. Endelig kom den sejr som alle tørstede efter. Danmark slutter VM af på en 13.plads og nu venter arbejdet med at gøre holdet endnu dygtigere og klar til næste VM, som sandsynligvis bliver holdt i Danmark i 2025.

Del