Veloverstået løbeweekend på Castberggård

I weekenden den 8. til den 10. november var der mødt 18 løbere op til løbeweekenden på Castberggård. Løbeweekenden var arrangeret af Hearing Loss Runners, en løbegruppe under DDI, og hele weekenden forløb forbavsende godt.

De 18 løbere blev fredag aften efter en kort præsentationsrunde sat sammen i fire hold, og skulle derefter finde på et holdnavn og lægge en plan for lørdagens løb efter et løbe-skema som Hearing Loss Runners’ kvindelige kaptajn, Laila Benthin, havde lavet til dem med forskellige rutemuligheder. Der var ruter på 2 km, 6 km og 7 km. Alle ruterne bød på smuk natur.
Der skulle overholdes at hver løber skulle løbe 2 etaper, og løberne blev udfordret på hvordan de ville løse opgaven med at overholde tiderne.

Efter en kort opvarming om lørdagen blev alle løberne sendt ud på ruterne. Mange blev grebet af stemningen og gav den gas og løb ekstra kilometer.
Imens der var fire løbere ude ad gangen var der inde livlig gang i snakken og det fungerede rigtig godt med to tolke.
Der var to nye hørehæmmede med som aldrig har været på Castberggård før og som heller ikke kan tegnsprog. Der var også flere døve med som til dagligt bruger tegnsprog. Alle gav rum og plads til hinanden og det var meget inspirerende og motiverende. Der blev udvekslet mange erfaringer, blandt andet fra det hold der tilbage i februar var i Miami for at løbe Ragnar Sprint Florida.

Laila Benthin © Dansk Døve-Idrætsforbund

Søndag blev det besluttet at der var stemning for at gennemføre en Ragnar-stafet i Tyskland i august 2020. Der var dog 6 løbere der egentlig gerne ville prøve en Ragnar i England, men hele 11 løbere stemte på Tyskland, så det blev flertallet der vandt. Det blev ligeledes besluttet at vi skal undersøge muligheden for at gennemføre en Ragnar Trail i USA i 2021.

På trods af vi var ærgerlige over at vi ikke kom til at løbe på Hærvejen, var alle rigtig godt tilfredse med weekendens forløb. Det ville have været en rigtig flot tur på Hærvejen, men det kunne ikke lade sig gøre at gennemføre turen med egne biler da logistikken ville blive alt for kompliceret og der ville ikke være så gode muligheder for at være sociale i de små biler.

Hearing Loss Runners og DDI takker til alle deltagerne for en fed weekend med masser af løb og socialt samvær.

Del