Opvisningskamp mod Vejle hk: Danmark vinder tæt kamp 30-29 i sidste minut

Det var en varm lørdag eftermiddag kl. 16 i Vejle, hvor solen kastede sine stråler ned på DGI Husets Hal 4. Stemningen var god blandt drengene på trods to haltræninger fredag eftermiddag og lørdag formiddag.

Da dommeren fløjtede kampen i gang, gik det afsted som bulder og brag. Danmark viste sig fra deres bedste side med en imponerende fysik i forsvaret og store redninger af Marc Skou, der satte Vejle under pres. Efter blot 10 minutter førte Danmark med 8-2, og Vejle var noget chokeret.

Men de var ikke villige til at give op. De begyndte at hale ind på Danmark, da de udnyttede chancerne og de spillede i store dele af kampen med hel to venstrehåndende, som nok det eneste klubhold i Danmark. Efter 19 minutter var stillingen 11-8 til Danmark, og Vejle kunne lugte uafgjort.

Da halvlegen nærmede sig, fortsatte kampen med at være tæt. Vejle udnyttede deres kontraspil og kom forbi Danmark flere gange, men drengene gav ikke op. Ved halvleg var stillingen 14-13 til Danmark, og begge hold vidste, at det ville blive en kamp, der krævede alt, hvad de havde.

Anden halvleg startede med intensitet og drama. Vejle fortsatte med at udnytte deres hurtige spil, men Danmark lod sig ikke slå ud. De kæmpede hårdt med at score mål og stoppe Vejles skytter i forsvaret. Efter 40 minutter var stillingen 21-19 til Danmark, og kampen kunne stadig gå begge veje.

Det var på dette afgørende tidspunkt, at Malthe Qvortrup trådte frem som en nøglespiller. Han viste sin flitsbue arm og scorede til 23-24, hvilket fik Vejle til at tage en timeout for at genfinde deres fokus. I timeout’en gav træner Kim forsvaret en opsang og krævede, at angrebet skulle spille mere mod mål.

Foto © Dansk Døve-Idrætsforbund

Efter timeout’en var det som om, at Vejle fik en ekstra portion energi. De skød fra alle vinkler og positioner og udnyttede deres fløjspillers styrke. Marc leverede igen redninger i verdensklasse og holdt Vejle på afstand. Frederik Olsen trådte også i karakter og scorede et vigtigt mål, der bragte Danmark op på 28-29.

Men det var ikke slut her. De kæmpede til det sidste for at holde sig tæt på Danmark. Marc stod som en mur i målet og leverede fantastiske redninger. Et straffekast til Malthe gav Danmark muligheden for at udligne, og Danmark udnyttede chancen til fulde. Med kun 1,5 minut tilbage var stillingen pludselig 29-29, og spændingen var uudholdelig for kommunikationsmedarbejderen på sidelinjen.

Foto © Dansk Døve-Idrætsforbund

I kampens afgørende øjeblik begik Vejle en teknisk fejl, der gav Danmark mulighed for at komme foran med 30-29. Der var kun et minut tilbage, og Jonas Kyhn satte et system op til skud, som endte i dobbelt på dobbelt på dobbeltkryds. Efter en scoring af vores hjælpespiller Mark eller Emil Krupas dobbeltgænger, som Kim Næsby sagde inden kampen, var der kun en mulighed tilbage for Vejle. Igen redder Marc bolden og bliver dagens mand i skysovs. Kampen slutter 30-29 til Danmark, og jublen brød ud blandt både spillere og tilskuere. Det var en sejr, der blev sikret med hårdt arbejde, dedikation og en stærk holdånd.

Der var også glæde at spore hos Jonas Kyhn, som var meget tilfreds med kampen. Han fortæller:

“Jeg synes, det var rigtig fedt. Det var en fed og hård kamp. Jeg synes, Vejle var gode, og vi spillede meget lige. Det var rigtig sjovt”

Derudover tager han flere ting med videre fra sejren, og ser frem til at VM begynder d. 3. juli mod Tyrkiet.

“Jeg synes, vi skal tage vores holdspil med videre. Vi begynder spille godt sammen og finde hinanden. Det skal vi bevare og tage med videre til næste samling og til VM. Det er fedt at lære hinanden at kende og en fed udvikling, vi er i. Jeg glæder mig virkelig meget til VM og at spille på hjemmebane. Det bliver utrolig fedt at opleve med danske tilskuere i hallen.”

Næste samling for håndboldherrerne bliver i næste weekend i Dåstrup, som er den sidste gang, de ses, inden de møder ind til World Deaf Handball Championships d. 2.-3. juli.

Danmarks første kamp ved VM er mod Tyrkiet d. 3. juli kl 16.

Køb billetter her

Del