Opsamling af NBM i discgolf 2022

Det Nordiske og Baltiske Mesterskab (NBM) i Discgolf 2022 for døve blev i weekenden, den 30.-31. juli, afviklet med i alt 22 deltagere. 18 herrer og 4 kvinder fra Sverige, Estland, Finland, Letland og Danmark havde fundet vej til banen Restad Gård 2,0 ved Vänersborg i Sverige. Fra Danmark deltog Mark Blynov og Emil Stabel.

I herrerækken fik vi en spændende finaleduel mellem den unge Viggo Hellöre fra Sverige og den forsvarende mester, Kairo Reiu fra Estland. Det hele blev først afgjort på det allersidste hul, hul 18 i tredje runde, hvor det lykkedes Viggo at lave en Birdie (-1) mens Kario fik en Bogey (+1). Dermed overhalede Viggo Kario med blot et enkelt kast og snuppede guldet, til trods for at Kairo lå på 1. pladsen efter både første og anden runde. 

For vores to danskere blev det til en 13. plads for Emil Stabel, som den bedste dansker med 200 kast. Mark Blynov endte på en 17. plads med 211 kast. 

Mark udtalte efter turneringen at han ikke var tilfreds med hans indsats:

– Jeg startede dårligt på første og anden runde, hvor jeg kom skidt fra start men sluttede ok af. I tredje runde var jeg nødt til at satse, men det så ikke ud til at gøre mit spil bedre, så på sidste halvdel valgte jeg bare at spille sikkert. Men altså, alt i alt er jeg ikke tilfreds. Jeg skal hjem og træne mere.

Til gengæld var Emil ganske fint tilfreds med hans indsats:

– Jeg synes at det gik fint. Midtvejs i tredje runde begyndte min skulder dog at drille lidt, men valgte at fortsætte og jeg er tilfreds med min indsats.

André Kobberholm, idrætsleder for discgolf i DDI, udtaler:

– Det har været en god turnering med godt vejr og en god bane. Der har desuden været god stemning blandt deltagerne. Desværre flaskede det sig ikke for vores to danskere. Det må vi hjem og arbejde videre med. I den nærmeste fremtid skal vi finde en ny landstræner til landsholdet, så vi kan begynde at arbejde mere fokuseret på den sportslige del og udvikle os. Målet er at få bedre danske placeringer til næste NBM i discgolf.

Vinderne i herrerækken

  1. Viggo Hellöre, Sverige, 175 kast 
  2. Kairo Reiu, Estland, 176 kast 
  3. Martin Johansen, Sverige, 184 kast 

Vinderne i damerækken

  1. Anete Ojastu, Estland, 212 kast 
  2. Mimmi Grandt, Sverige, 223 kast 
  3. Marge Lätt, Estland, 225 kast 

Se hele resultatet fra NBM i discgolf 2022. (OBS: Aleksei Kuzmin fra Estland udgik fra turneringen i runde 3 på grund af en skade). 

Det næste NBM i Discgolf vil efter planen blive afviklet i sommeren 2024. Der er endnu ikke fundet et værtsland.

Del