Ny klub vil tilbyde idrætsmuligheder for døve og hørehæmmede i Midt-/Vestjylland

Siden den midtjyske døveidrætsforening Olympia i 2011 blev nedlagt, har døve og hørehæmmede i Midt-/Vestjylland manglet et samlingspunkt og en klub, hvor idrætten og fællesskabet kunne dyrkes. Men det er der lavet om på nu!

Siden sommeren 2020 har der været snak om at åbne en ny klub med hovedsæde i Herning. I starten af 2021 blev dette en realitet, da den nystiftede klub Lethica blev offentliggjort. En af initiativtagerne er Emil Trillingsgaard, tidligere formand for døveidrætsklubben IK Viking i Vejle gennem 8 år. Emil er på klubbens første generalforsamling blevet valgt ind i klubbens bestyrelse som suppleant.

Lethica’s mission er at tilbyde idrætsmuligheder for døve og hørehæmmede i Midt-/Vestjylland. Samtidig glæder klubben sig til samarbejdet med de øvrige klubber.

– Vi har siden stiftelsen af Lethica, haft et stort ønske om at være en del af DDI-familien, sammen med de øvrige klubber. Vi mener selv, at vi har et fælles ansvar for at være med til, at løfte døveidrætten og dens muligheder i Danmark. Dette vil komme alle til gavn, både på den korte og på den lange bane, udtaler suppleant Emil Trillingsgaard.

Lethica har udtrykt, at de ikke bange for at eksperimentere og afprøve nye tiltag. De vil blandt bruge breddeidrætten til at afprøve nye grene og forskellige idrætsinitiativer, for at se hvor efterspørgslen ligger hos deres medlemmer og deres målgruppe, så de kan give de nye og kommende medlemmer de bedste muligheder.

Hos Dansk Døve-Idrætsforbund er det en kæmpe glæde at endnu en klub er blevet stiftet.

– Der er mange idrætsaktive mennesker i region Midtjylland, der har manglet en klub fra samme område. Derfor er det en stor glæde at der er dukket en ny klub op i regionen, der udover at tilbyde idrætsaktiviteter, også vil være en del af DDI-familien. Vi ser frem til et godt og frugtbart samarbejde med Lethica, sammen med de øvrige klubber hos DDI, udtaler Michael Weber Steenberg, formand for Dansk Døve-Idrætsforbund.

Lethica’s nye og første formand hedder Jørgen Juel, og Jørgen har blandt andet tidligere siddet i bestyrelsen hos døveidrætsklubben START i Aalborg. Foruden sin nye formandsrolle er Jørgen også aktiv som lageransvarlig hos Dansk Døve-Idrætsforbund. Jørgen ser selv på den nystiftede klub som et yderst spændende projekt.

– Det er noget af det mest spændende der er sket, som jeg har været med til i døveidrætten de seneste 10 år, fortæller en stolt Jørgen Juel.

Klubben kan med sin åbning præsentere 4 idrætsgrene:

  • Badminton
  • Bowling
  • Breddeidræt
  • Discgolf

Klubbens bestyrelse

Formand: Jørgen Juel
Kasserer: Mona Tømming
Bestyrelsenmedlem: Malene Kolbeck
Suppleant: Gert Tømming
Suppleant: Emil Trillingsgaard Stabel

Lethica’s officielle logo er designet af Emil Stabel og Patrizia Stabel (© Letchia)

Kontakt Lethica

Hjemmeside: www.lethica.dk
Mail: kontakt@lethica.dk
Du kan også følge klubben på facebook.

Alle rettigheder af klubbens logo og videomaterialet tillægges Lethica.

Del