Maratonløb: Satte ny personlig rekord på svær rute

Se video nederst

De danske maratonløbere var de sidste danskere i konkurrence til Deaflympics.

For de to danske maratonløbere, Lars Ryberg Vikkelsø og Laurids Christiansen var det regnfulde vejr ikke dagens største udfordring. Den bakkede rute inde i Caxias do Sul var en hårdere nyser for de to danskere.

Men bare det at få lov til at starte skulle vise sig at være en præstation i sig selv, for det var nemlig ikke alle der klarede den del af dagens opgave. De to kenyanske løbere, en dame og en herre, kom nemlig 30 minutter for sent til start, og så var det løb kørt – de blev simpelthen diskvalificerede.

Lars Ryberg Vikkelsø har tidligere løbet orientering og vundet bronze. Nu fortsætter Lars sit løb med marathon. Foto: Philip Nielsen.

Med en medaljefavorit ude pga. et dårligt vægge-ur, vågnede danskerne lidt op til tankerne om at det kunne give dem en bedre placering i løbet. Ingen af de to danskere havde dog en forventning om medaljeplacering.

Som forholdene så ud og med tanker på at Lars Vikkelsø ikke ser så godt længere, så var det tilfredsstillende i sig selv, blot at gennemføre løbet. Ingen af de to løbere er helt unge længere, men benene er stadig meget godt med.

Lars gennemførte løbet, men havde problemer med sit baglår. Det var hårdt for ham med den kuperede rute, men har var tydeligt glad og stolt over at have gennemført sit løb. Lars løb i tiden 3:31:10.

Laurids Christiansen forberede sin personlige rekord med hele to minutter, trods det svære rute. Det lover godt for fremtiden. Foto: Philip Nielsen

Det kørte til gengæld over al forventning for Laurids Christiansen, som først i 2016 løb sit allerførste maratonløb. Indtil da levede han et usundt liv, hvor han spiste forkert og ikke passede på sin krop. Det besluttede han sig for at lave om på og fandt undervejs glæden ved at løbe. Kostomlægning og den megen motion resulterede i et væsentligt vægttab for den 44årige løber, der i dag vejer 66 kg og løb sit maratonløb nr. 35.

Og hvilket løb af den friske østjyde. Laurids slog sig egen personlige rekord med næsten 2 minutter og løb i tiden 3:04:28.

Lars sluttede som nr. 15 og Laurids blev nr. 11., hvilket var fine resultater af de to langtløbende danskere.

Del