Malthe Qvortrup skriver ligakontrakt som første døve herrespiller

I weekenden kom det frem, at vores unge landsholdsspiller Malthe Qvortrup har skrevet kontrakt med TMS Ringsted, der spiller i landets bedste række, hvor de lige nu ligger på en 6. plads. Det er stort og første gang, det sker for en herrespiller på døvelandsholdet i håndbold. Når man spørger hovedpersonen selv, så svarer han beskedent, men han opfordrer samtidig også andre unge med høretab at gå efter deres drømme.

Malthe Qvortrup, som har spillet i TMS Ringsted i 4 år, fortæller om tankerne bag hans beslutning om at skrive kontrakt med Ringsted.

“Det går rigtig godt i klubben, og derfor har jeg valgt at forsætte og se, hvad fremtiden bringer. Man bliver altid overrasket, når man får et tilbud, men det er gået godt, og jeg er glad for at være her. Jeg har været her i fire år, og jeg glæder mig til at fortsætte min udvikling her.”

Store drømme

Men drømmene stopper ikke kun med en ligakontrakt for Malthe Qvortrup. Hans ambitioner er at komme endnu længere, siger den ambitiøse landsholdsspiller.

“Mit næste mål er at få spilleminutter i den danske liga og blive en fast del af ligatruppen. Så håber jeg da på tidspunkt, jeg kommer til at være en bærende spiller for holdet, og så drømmer jeg også om at komme til udlandet en dag.”

Foto: 17TVS

En del af døvelandsholdet siden 2023

Han er CI-bruger, og blev i 2023 en del af landsholdet, da han rakte ud til DDI. Han havde set et opslag på Facebook, men indtil da vidste han ikke, at der fandtes et landshold for døve og hørehæmmede. Siden da har han været en fast del af bagkæden med sin utrolige skudstyrke og hurtige fødder, så vi forstår godt, at TMS vil holde på ham. Senest spillede han sig på All Star-holdet ved VM i 2023 i Danmark, hvor han længe lå øverst på topscorerlisten.

Han håber, at han kan være med til at inspirere andre unge mennesker med høretab til at blive i sporten og gå efter sine drømme.

“Mit råd er at i skal ikke give op, fordi i har et høretab eller slet ikke er hørende. Der findes altid en vej til succes, og bare fordi man ikke hører alt på banen, kan man stadig blive til noget.”

Og det er Malthe Qvortrup et bevis på. Vi ønsker Malthe rigtig stort tillykke med kontrakten. Vi er meget stolte af at kunne prale med at have en ligaspiller på landsholdet.

Del