Kulturministeren sender hilsen til døve atleter

Det var en ganske særlig hilsen, der i dag tikkede ind hos de døve og hørehæmmede danske atleter, som lige nu er til Deaflympics – OL for døve og hørehæmmede – i Caxias do Sul i Brasilien.

 Den danske kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen sendte nemlig en videohilsen, hvor hun blandt andet lykønskede de danske atleter med kvalifikationen og roste dem for at være forbilleder for andre. Hun sagde også at hun i lighed med resten af Danmark og regeringen hepper på de danske atleter.

”Det er en stor anerkendelse af døveidrætten og os som idrætsforbund. Anerkendelsen betyder utrolig meget for de danske atleter”, siger en tydeligt stolt Chef de Mission, Joachim Thor Krøyer, da han modtog den glade hilsen.

Hilsenen til de danske atleter betyder at de nu kommer lidt nærmere i forhold til at opnå den samme anerkendelse for deres indsats for Danmark som andre danske sportsudøvere får til f.eks. OL, Paralympics, VM og EM.

Mon ikke kulturministeren sammen med resten af Danmark vil se med når de danske håndbolddamer, der er regerende verdensmestre, spiller finale imod Tyrkiet på lørdag d. 14. maj kl. 19.00 dansk tid.

Kampen kan ses live på youtube:

deaflympics 2021 – YouTube 

Du kan følge med i hvordan det er gået de danske atleter på Dansk Døve-Idrætsforbunds hjemmeside på www.deafsport.dk eller på Facebook. Du kan også følge med på Instagram under Deaflympicsdk

Del