Kampreferat: Serbien – Danmark

Det danske døvelandshold i fodbold slår Serbien i første kamp ved EM

Danmark endte med en sejr på 2-1 i den første gruppekamp mod Serbien ved EM i Tyrkiet. De danske drenge indtager med sejren førstepladsen i deres pulje, da Italien og Ukraine spillede uafgjort.  

I den tyrkiske badeby Antalya er der i disse uger EM i fodbold for døve og hørehæmmede. Det danske døvelandshold var i aktion for første gang mod Serbien tirsdag klokken 11.15 lokal tid. På grund af logistikprobleme blev kampen udsat med en lille time, hvilket betød, at det varme vejr på over 30 grader kom til at spille en betydelig rolle i kampen. 

Den spillende landstræner, Jon Hesselberg, havde ikke meget information om det serbiske døvelandshold, som Danmark sidst mødte i 2018. Her vandt Danmark 4-1 på hjemme, men ligesom med danskernes hold, så kan mange af spillerne være udskiftet siden den gang. I løbet af dagens kamp var der seks spillere i alt, der fik landsholdsdebut.

Foto © DDI

Danskerne stillede op i 3-5-2 formation, og beskeden fra landstræneren var klar inden kampen. 

”Vi skal virkelig gå efter en sejr i dag. Det er det svageste hold i puljen, så vi skal have tre point i dag, hvis vi skal gå videre fra gruppespillet,” fortalte landstræneren inden kampen.

I truppen var der landsholdsdebut til kun 17-årige Marius Ekelund, som kort inden kampen måtte tage pladsen fra en af holdets spillere, der var blevet syg op til kampen. Han gjorde en flot figur som højre wingback, og han har helt sikkert givet landstræneren noget at tænke over. 

Trods den ekstreme varme, så kom landsholdet blæsende ud til kampen de første fem minutter. Det var dog svært for danskerne at holde momentum, og et meget fysisk stærkt spillende hold fik ødelagt danskernes spil med en masse frispark og hårdt spil. Serberne kom til en del chancer ved mange dødboldsituationer, men de kunne ikke passere det danske mål, selvom de kort før pausen ramte overliggeren efter et hjørnespark. Holdene kunne gå ned i omklædningsrummet med 0-0 og få lidt skygge for en kort stund.

 

Foto © DDI

Efter pausen

I pausen havde danskerne fået lidt bedre styr på deres aftaler, og bolden blev spillet lidt bedre rundt, end tilfældet var i første halvleg. Det varme vejr påvirkede begge mandskaber, og selvom der var indlagt vandpause i hver halvleg, så havde serberne ikke fået nok vand med fra hotellet, og de stod og tiggede efter vand nede ved den danske bænk. Kampen kørte frem og tilbage uden de store chancer, dog var serberne tættest på mål i store dele af anden halvleg. 

Danskerne lavede deres første indskiftning i 64. minut, hvor William Thykjær kom ind i stedet for Ali Dia i angrebet. 

Foto © DDI

Serberne havde ligeledes lavet tre indskiftninger, og det virkede som om, at det fik serberne til at vågne, og de havde i kampens 78. minut tre store chancer inden for kort tid. De danske drenge kan kun sende en venlig tak til deres målmand, Søren Toura-Jensen, for at de ikke var bagud. 

Få minutter efter ændrer kampbilledet total. Og uden danskerne har haft nogen farlige chancer i kampen, dukker holdets stjerne Nassor Salim op og banker bolden ind 25 meter fra serbernes mål efter et frispark. De efterfølgende minutter presserne serberne på for en udligning, og danskerne er presset langt tilbage på banen. Og det giver plads til en kontra, hvor William Thykjær kommer frem til en fri løber, og han kan sætte bolden ind til 2-0 kort før overtiden. 

De danske spillere, trænere og tilskuere, kan ikke tro deres egne øjne, og inden jublen har lagt sig, går serberne op og reducerer til 2-1. Målet ender kun med at være til pynt, og dommeren fløjter af til stor jubel blandt danskerne i Tyrkiet. Landsholdet har med sejren sikret sig førstepladsen i puljen, da Italien og Ukraine spillede uafgjort. Danmark har ikke meget tid til at feste over sejren. De har allerede næste kamp i morgen eftermiddag, hvor de skal møde de forsvarende verdensmestre, europamestre og OL-vindere Ukraine. På torsdag venter Italien i den sidste gruppekamp.

Foto © DDI

Del