Håndboldkvinderne vandt træningskamp mod Vojens HF og nød at være “hjemme”

Læs landstræner Helle Brixens beretning fra håndboldkvindernes samling i Vojens i weekenden. Her var der især udvikling at spore hos nogle af spillerne, som har været ude i en længere periode. Læs også, hvad spillerne sagde om samlingen.

I weekenden blev der afholdt samling for kvindelandsholdet i håndbold. En samling, som vi kan takke Vojens HF for, da de stillede hal, materiale, kost og logi til rådighed. En kæmpe, kæmpe, stor tak til dem. Det er ildsjæle som dem (Teis), som får vores hold til at fungere.

Det var fantastisk at være samlet igen og mærke, at fællesskabet stadig er stærkt. Vi bad spillerne om at hjælpe med at sætte ord på denne weekendens samling, og her er, hvad de sagde:

“Det er det hele værd, selvom jeg skal køre 3 timer hver vej for at være med.”

“Det fedeste er at være sammen med andre, som også har et høretab. Så kan man få vendt nogle ting, som man ikke kan derhjemme.”

“Dejligt at træde ind i netop vores fællesskab. Det føles, som om man er hjemme.”                 

“Det er så givende at være her, fordi man er sammen med ligestillede – uanset om man er ung eller ældre. Selvom vi har forskellige sprogkoder, så har vi dygtige tolke, som får det hele til at flyde.”

“Det er fedt, fordi det sportslige fungerer så godt, og vi vandt træningskampen igen igen.”

“Man bliver virkelig glad af at træde ind i det her fællesskab. Vi har ét fælles mål sammen, nemlig Deaflympic i Toyko, og det er så fedt, at vi stadig bevare gejsten.”

“Selvom man har en travl hverdag og sommetider skal hive i sig selv op for at komme afsted til samling, så er det fedt at være her. Vi skal huske, at selvom vi er flade, så giver det energi at være her.”

Det var de tanker, spillerne sad tilbage med efter samlingen. Tanker, som os ledere kun kan bakke op om. Hvis vi lige skal runde, hvad vi træningsmæssigt fik ud af denne samling, så havde vi en formiddagstræning med høj intensitet af samtlige spillere og en super god træningskamp mod Vojens HF damer. Deres hold består af talentfulde unge piger, som løber stærkt og spiller hurtigt og rigtig godt angrebsspil. Vi stod dog for presset, og vi spillede en meget flot kamp, hvor alle uden undtagelse kæmpede rigtig godt i forsvaret. I angrebet fandt vi nye veje for at løse opgaven – alle fik f.eks. scoret. Vi noterede os, at Anni er på vej tilbage med sine velkendte kontraløb, Isabella løste sine opgaver i forsvaret på fantastisk vis, Jeanette styrede forsvaret i midten med stor styrke, samt løste opgaven på stregen til fulde. Malene E. havde igen fundet fart frem i sit spil, og var sikker i sine afslutninger, Malene H. bombede den ind, og Katrine styrede spillet sikkert og hurtigt, og alle kæmpede rigtig godt i forsvaret. Vores 3 målmænd er simpelthen super, super gode, Victoria med mange redninger fra helt frie positioner, Johanna med redninger og ikke mindst præcise kontraudkast og Tanja er i den grad tilbage på højt niveau efter sin graviditet.

Så trænerteamet er fuldt ud tilfredse med vores udvikling og tænker, vi står rigtig skarpt, når alle er samlet. Vi har i dag har det bedste damehold, siden vi startede for godt 8 år siden. Det er ikke så ringe endda sagt på godt jysk.

Del