Håndbold: Danmark i semifinalen

Se video fra kampen nederst

De danske håndbolddamer var i dag tirsdag den 10. maj kl. 1900 dansk tid i kamp i deres sidste puljekamp imod Brasilien. Det var på papiret en overkommelig modstander, som ikke burde volde de danske damer de store problemer. 

Vinderen af dagens kamp var garanteret en plads i semifinalen, men pladsen var jo nok ret beset besat med et rødt og hvidt aftryk allerede inden den kvindelige brasilianske dommerduo fløjtede kampen i gang. 

Stemningen var helt i top inde i hallen og på antallet af fremmødte lokale skolebørn skulle man tro at der var tale om en finalekamp.

Fordi netop Brasilien skulle spille, så var der en lidt anden villighed til at sende livestreaming fra kampen, hvilket har været knap så tilgængeligt i de tidligere kampe.

De danske damer havde sagt farvel til holdets altid omfavnende mor Louise Karup, der blev nødsaget til at forlade holdet, idet hun skulle hjem og holde sønnens konfirmation – og den slags skal der naturligvis tages hensyn til.

Damerne fik til gengæld udfyldt pladsen inde på stregen med Katrine Niman Abildgaard, der var forhindret i at tage med på turen til Brasilien fra starten af private årsager, men nu havde tid og mulighed for at deltage.

Det blev en kamp på danske premisser, men det så ud til noget andet, da brasilianerne kom godt fra start og fik scoret i første minut. Det lignede et nervøst og lidt usikkert dansk hold, der ikke var helt kommet ud af omklædningsrummet. 

Men der skulle ikke gå mange minutter, før en oplagt og velspillende Anni Villadsen viste det særlige stof som hun er gjort af. Hun var som en ”Duracell-kanin”, der bare hoppede og scorede løs, som det passede hende.

Men hendes løb ville have været forgæves, hvis ikke hun var blevet sendt afsted af en præcisionsstærk Tanja Eilsø Sørensen i målet. Hendes fremragende udkast gav gang på gang danskerne mål.

Mål blev der mange af, i den ulige kamp, der ikke gav de mange brasilianske tilskuere meget at juble over. Danmark fandt gang på gang vej til netmaskerne – faktisk hele 28 gange imod brasilianernes beskedne 8.

Med den overbevisende sejr, sikrede de danske håndbolddamer sig en plads i semifinalen, hvor de skal møde Kenya. Kampen spilles den 12. maj kl. 19.00 dansk tid. Efter hvad redaktionen har fået oplyst, vises kampen som live-stream og vi vil naturligvis lave et opslag på både Facebook og Instagram med et link til kampen.

Del