Håndbold: Damerne vandt tæt opgør

De danske håndbolddamer fik i dagens kamp imod Tyrkiet kam til deres hår. Tyrkerne viste sig at være alt andet end en nem modstander og det virkede som om de havde besluttet sig for at kæmpe en vis legemsdel ud af bukserne.

Tyrkerne lod sig ikke dupere over mødet med de danske verdensmestre og det blev en jævnbyrdig kamp, hvor de danske håndbolddamer for første gang i turneringen fik den modstand som de faktisk havde ventet lidt på at få. 

De to hold fulgtes i starten af kampen meget ad, indtil stillingen 8-8, så trak verdensmestrene lidt fra og førte komfortabelt med 4 mål. Men til stor overraskelse for de danske spillere og nok også for de relativt mange tilskuere i hallen, havde tyrkerne mere at byde ind med og fik kæmpet sig lidt tilbage i kampen. Danskerne holdt dog det meste af kampen tyrkerne i strakt arm, ikke mindst takket være målvogter Tanja Eilsø Sørensen, der med sine gentagne redninger blandt andet på straffekast stod en brandkamp. 

Spillet var set fra tilskuerpladserne mere flydende end vi havde set i de foregående kampe og det var en fornøjelse at se at damerne ligesom havde et gear mere end de tidligere havde vist – et gear som de klart havde brug for i netop denne kamp.

Noget andet de havde brug for, var den kontrastærke landsholdsveteran Anni Villadsen, der måtte sidde over i damernes anden kamp imod Argentina med en drilsk skulderskade. Hun er bestemt ikke en spiller der bryder sig om at sidde på bænken, men nogle gange må fornuften vinde over fighter-hjertet og så må man lytte til hvad eksperterne siger. Anni havde inden dagens kamp været under kyndige hænder af behandlerne fra Vestegnens Sportsklinik og var klar til kampen, som hun havde glædet sig til at spille – og spille det gjorde hun. Hun var hér, dér og alle vegne.

De tyrkiske damer så ud til at have læst på lektien i forhold til deres sidste møde med danskerne til VM i 2018, der ligeledes blev holdt i Brasilien faktisk i samme by, Caxias do Sul. De virkede langt mere forberedte og bedre end sidst de to hold mødtes. Dengang vandt Danmark også over tyrkerne og vandt hele turneringen, hvilket betød at de kunne hænge guldmedaljer om halsen og kalde sig verdensmestre. I dag vandt de danske håndbolddamer altså igen den underholdende kamp 18-16.

Om det bliver til deaflympiske medaljer må de næste kampe vise – mon ikke Danmark og Tyrkiet skal møde hinanden igen – i finalen!

Se indslag fra kampen her:

Del