Håndbold: Damerne ser frem til finalen

De danske håndbolddamer spillede i dag torsdag den 12. maj kl. 1900 dansk tid semifinale imod Kenya.

Kenyanerne scorede det første mål i kampen og formåede to gange at være foran Danmark, men det stoppede hurtigt da de danske damer fik spillet skudarmene varme.

Det blev lidt af en opvisning for de danske verdensmestre, der belærte de afrikanske nybegyndere om hvordan man spiller håndbold. 

Den altid smilende Jeanette Bille blev første dansker på måltavlen og fik smækket bolden i kassen 3 gange i kampen.

Landsholdsveteranen Anni Villadsen nåede lige at komme på måltavlen inden hun så ud til at have fået en lille skade. Landstræner Helle Brixen valgte kort tid efter at tage hende ud og satte hende på bænken resten af kampen – mon ikke hun skulle spares til finalen.

En anden landsholdsveteran, Trine Kappendrup var på pletten 5 gange og spillede med sædvanligt overskud, ro og erfaring.

Den helt store måltyv blev Katrine Brixen, der vitterligt forstår at udnytte sin hurtighed og gode blik for spillet. Hun blev kampens topscorer med 9 kasser og spillede en rigtig god kamp.

Også holdets yngste, men seje nordjyde, Malene Elefsen fik udnyttet sit store potentiale i dag og sendte bolden forbi den kenyanske målvogter 6 gange – flere af målene på gode igangsætninger fra den superstabile og nærmest upasserbare målvogter Tanja Eilsø Sørensen.

Louise ”Lulu” Thystrup og Clara Bugge deltog også i målorgiet med henholdsvis 3 og 2 scoringer. Vigtigt for Danmark at så mange spillere fik scoret, så nu er der tanket godt med selvtillid inden finalen venter imod Tyrkiet.

En spiller der kan se lidt anderledes frem til finalen er Katrine Niman Abildgård, der i dag blev noteret for 2 mål. Hun kan nemlig se frem til finalen med et blåt øje efter en kenyansk spiller muligvis havde taget fejl af håndboldhallen og nabohallen med karate og taekwondo og sendte en knytnæve lige i øjet på danskeren.

Damerne vinder semifinalen 31-8.

Danmark spiller finale imod Tyrkiet på lørdag d. 14. maj kl. 1900 dansk tid. Kampen sendes live på Xplay/youtube – link til kampen kan ses på Facebook på kampdagen.

Du kan se semifinalen Danmark vs Kenya her:

Del