Futsallandsholdet varmer op til EM

Det var nogle top-motiverede og fokuserede danske landsholdsspillere, der søndag for- og eftermiddag havde indtaget den nye flotte hal i Albertslund, som skulle udgøre rammen for det danske herrelandshold i futsal for døve og hørehæmmedes første samling efter sommerferien.

Samlingen er den første af flere samlinger og generelle forberedelser inden holdet til oktober drager til Monte Silvano i Italien hvor EM skal afholdes.

Det danske hold, der klarede sig utrolig godt i kvalifikationen, men måtte se sig knebent slået af de to top-7 hold Rusland og Hviderusland, er kommet med til slutrunden på bekostning af netop disse to hold, da begge er blevet udelukket pgå grund af krigen i Ukraine.

Holdet var dog nok med al sandsynlighed alligevel gået videre som bedste 3´er, men er nu altså videre som 1’er i stedet for.

– Vi skal finde tilbage til de gode takter vi så i kvalifikationsturneringen og forårets træningskamp imod Sverige og bygge videre på det, lød det fra en forventningsfuld og velforberedt landstræner, Thomas Sild Rasmussen, inden træningen gik i gang.

Inden træningen gik i gang, var der også beskeder om de fremtidige samlinger m.m. fra holdledelsen ved Anders Kircheiner og Anil Sekandari, der også mindede de 18 fremmødte spillere om at de skulle huske at vise sig frem og give alt hvad de har, da EM-truppen kun kan bestå af 14 spillere.

Og der blev givet alt hvad den kunne trække. Spillerne fik i den grad mulighed for at vise hvem der gerne vil med på hele EM-rejsen. Landstræneren havde til dagens træning tænkt sig at teste formen af på truppen og en såkaldt ”bip-test” skulle vise hvem som havde trænet i ferien og hvem som havde spist soft-ice og all-inclusive.

Ved de senere småspilsøvelser, afslutninger og kamp blev der gået til vaflerne og Vestegnens SportsKlinik, der selvfølgelig var på pletten med briks og behandlere måtte have flere spillere under kyndig behandling. Dog var det kun småskader og ømme muskler m.m., der skulle behandles – de alvorlige skader udeblev heldigvis.

Godt så det ud – faktisk rigtig godt til tider – og det er ikke svært at se at der hersker en tydelig tro på at tingene kan lykkes i såvel trænerstab som spillertrup.

– Det er realistisk med en top-5 placering og måske endda en skammelplads, hvis vi kan holde formen, lød det efter træningen fra en tydeligt tilfreds Thomas Sild Rasmussen, der også glædede sig over et par nye ansigter i truppen, der fik vist sig godt frem.

De rød-hvide futsalvikinger mødes igen til samling den 2. til 4. september, hvor der skal spilles træningskamp imod en endnu ukendt modstander.

Er du hørehæmmet eller døv, og er du interesseret i at være en del af truppen, kan du kontakte idrætsleder Anders Kirchheiner på mail kir@deafsport.dk.

Del