Futsallandsholdet med taktik og tiki-taka fodbold ved søndagens samling

Da DDI’s herre futsallandshold for døve og hørehæmmede søndag d. 20.august mødtes i Dåstrup Hallen ved Roskilde, var det til første samling efter en velfortjent sommerferie.

Trænerteamet, med Michael Springborg og Thomas Hessellund i spidsen, var mødt spændte og velforberedte op for at se, om spillerne havde holdt deres aftaler. Inden ferien havde de nemlig ved sidste samling lovet, at de alle ville holde sig i god form og spise sundt i sommerferien.

Spillerne så da også skarpe ud, da de atter trak i DDI-arbejdstøjet og efter en kort orientering om dagens program gik i gang med opvarmningen, der snart fik sveden frem i den varme hal. Enkelte spillere skulle forinden opvarmningen lige en tur forbi behandlerbænken med Mette Bille Bendixen fra Vestegnens Sportsklinik og have tapet fødder, knæ mm., ligesom der også blev sat en nål i hist og her.  

Markus Sandell ved futsalsamling i Dåstruphallen. Foto © Dansk Døve-Idrætsforbund

Trænerteamet havde brugt feriepausen til at udtænke en del nye spilsystemer, dødbolds-aktioner og kombinationer, som de ønskede at få indarbejdet under samlingen. Der blev derfor brugt en hel del tid med at tegne og fortælle på taktik-tavlen, hvor små magnetbrikker flittigt blev flyttet rundt, så alle var med på den taktiske gennemgang, inden det skulle prøves af og øves ude på banen. Alt sammen noget som skal være med til at forberede holdet inden det forestående VM til november i Brasilien.

Imens markspillerne øvede deres kombinationer, fik de to målmænd lov at arbejde for føden inden frokostpausen. Målmandstræner Rasmus Munk havde sammensat en række øvelser, der fik målmændenes reaktion og fysik testet af, og som i den grad gav dem sved på panden. Således var hele holdet godt brugte, da frokosten skulle indtages.

Ali Dia og Søren Bøgsted ved futsalsamling i Dåstruphallen. Foto © Dansk Døve-Idrætsforbund

Efter frokosten skulle der igen arbejdes med taktik, systemer og kombinationer men med mere fokus på spilsituationer. 

Der blev gået godt til vaflerne, inden dagen blev rundet af med intern kamp, hvor der i den grad også blev gået til den. Trænerne havde forinden gjort spillerne klart, at hver enkelt spiller skulle overbevise trænerteamet om, hvem som skal med til Brasilien. Den besked fik spillerne til at steppe et par niveauer op. Det var således det rene tiki-taka fodbold med lækre kombinationer og hurtigt spil, man kunne følge fra sidelinjen. Det så rigtig godt ud, og der var også rosende ord med på vejen hjem til spillerne, da landstræner Michael Springborg rundede dagen af.

Thomas Hessellund og Michael Springborg forklarer taktikken. Foto © Dansk Døve-Idrætsforbund

Inden spillerne gik ud i det tiltrængte bad, havde futsalleder Anders Kirchheiner lige et par praktiske bemærkninger i forbindelse med holdets næste samling søndag den 10. September.

Den 10. september venter et brag af en oplevelse for såvel landsholdet som tilskuere, når holdet skal spille en opvisningskamp i Albertslund Hallen imod et hold bestående af tidligere stjerner fra den danske Superliga. Tilskuerne kan selv bestemme, hvor meget de vil betale i entre til kampen, hvor alle penge går direkte til turen til VM i Brasilien. Kampen spilles den 10. September kl. 14:45 i Albertslund Hallen og alle er velkomne.    

Foto © Dansk Døve-Idrætsforbund

Del