Første landsholdssamling efter VM i håndbold

I weekenden var håndboldherrerne samlet for første gang siden VM i håndbold. Frank Hansen fortæller om en samling med glædelige nyheder, udsigt til fremtiden og besøg af en ny spiller.

Efter VM i håndbold modtog håndboldlandsholdets team, bestående af landstræner Kim Næsby, assistenttræner/lederen Frank Høyer Hansen, målmandstræner Oskar Talks Hansen og holdleder Lars Ulriksen, en glædelig nyhed. DDI tilbød at forlænge deres aftaler frem til juli 2026. Det skal sikre det fortsatte arbejde på at forbedre herrehåndboldlandsholdet til at konkurrere om medaljer ved Deaflympics 2025 og VM 2026.

Rekruttering af nye spillere et centralt punkt i deres ambitioner med landsholdet, og pludselig dukkede en ny spiller op i september. Magnus Berga Rasmussen, 22 år gammel og fra Tommerup, Fyn. Han havde allerede fået sit audiogram godkendt hos ICSD og har spillet for Fredericia HK siden sommeren.

Landsholdets første samling efter VM inkluderede 9 spillere, herunder Magnus. De vidste, at yderligere 5-7 spillere ville deltage i den næste samling i februar 2024.

Foto © Dansk Døve-Idrætsforbund

Magnus Berga Rasmussen delte sin begejstring for sin første samling med landsholdet: “Det har været en utrolig stor oplevelse for mig, som jeg har glædet mig rigtig meget til. Det er jo spændende at være med på landsholdet. Drengene gjorde det meget nemt for mig at komme ind og være en del af det sociale og spillemæssige. Det er nogle utroligt søde drenge, som også deler den samme passion for at spille håndbold.”

Han fortæller om, hvordan det var at komme ind som ny på et landshold med flere sprog: “Det har været en kæmpe fornøjelse. Jeg var selvfølgelig lidt nervøs for at komme ind på et hold, hvor der bliver kommunikeret både med tegnsprog og almindelig tale. Men jeg er meget positivt overrasket over, hvor nemt det er. Vi har både tolke og andre til at oversætte tegnsprog, så man også kan lære lidt tegnsprog selv. Jeg glæder mig meget til at komme igen!”

Frank Hansen var meget imponeret over Magnus’ styrke, og giver ham ros med hjem:

“Vi i teamet kunne allerede se, at Magnus var kommet godt i gang med at tilpasse sig vores spillestil, selvom det var anderledes end det, han var vant til fra sin klub. Vi var positive over for hans spillestil, og hans store fysiske styrke gjorde ham velegnet til midterforsvarspositionen.”

Foto © Dansk Døve-Idrætsforbund

De begyndte den første træning sammen med landstræneren Kim Næsbys spillere fra Fredericia HK U17 og U19. Der var en fælles opvarmning, og de spillede en træningskamp mod hans hurtige og talentfulde unge spillere. De endte faktisk med at vinde kampen. Magnus blev tildelt opgaven som bagspiller, selvom han normalt er venstrefløj. Det gjorde de for at sætte ham bedre ind i sytemerne og spillet.

Senere på aftenen holdt de en præsentation og gav information til spillerne om budgettet og planerne for fremtiden.

Lørdag formiddag tog de en gåtur, hyggesnakkede og nød en god morgenmad. Derefter trænede de sammen med Kims unge drenge i forsvars- og angrebstræning, og de afsluttede med en “træningskamp” mod Næsbys drenge i de sidste 20 minutter. Om eftermiddagen brugte de tid på individuelle samtaler med spillerne.

Foto © Dansk Døve-Idrætsforbund

Frank Hansen fortæller, at der er sket en forandring siden VM, og der er positive ting at spore for fremtiden, selvom resultaterne ved VM ikke var gode:

“Efter VM kunne vi mærke, at der var sket en positiv udvikling hos vores spillere. Spillerne var glade for at se hinanden igen, hilste velkommen til den nye spiller Magnus og lod til at være motiveret for endnu et håndboldår. Vi er meget positive over udviklingen i vores hold og ser frem til et nyt håndboldår i DDI med Gold Cup og EM året efter. Selvom vi ikke nødvendigvis forventer medaljer, tror vi på en positiv udvikling.”

Landsholdet har nu et otte-måneders forløb med fokus på udviklingen af deres nye projekt og forberedelsen til Deaflympics 2025 og VM 2026. Det inkluderer udarbejdelse af en arbejdsplan, rekruttering af nye spillere og sikring af midler for de kommende år.

Del