Fodboldspillerne var som køer, der kom på græs

I sidste weekend var der travlt i DDI, da både maraton-, håndbold- og fodboldlandsholdet var samlet til træning. Fodboldlandstræner Jon Hesselberg og assistenttræner Christian Grotkjær havde indkaldt deres trup til første samling i det nye år. Her skulle de se spillerne an og tage hul på forberedelserne frem mod det forestående EM i Tyrkiet, der ligger d. 20. maj til 2. juni.

Som køer, der kom på græs

Jon er godt tilfreds med indsatsen, men erkender også, at drengene lige skulle i gang efter den lange pause. “Man kunne godt mærke, at spillerne lige skulle lande først, men derefter kørte det.”

Målmandstræner Rasmus Munk stemmer i, at der var mange ting, som lige skulle falde på plads for spillerne efter så lang tid. “Det var som at se køer, der kom på græs – de skulle lige finde sig til rette først.”

Han bemærkede især de nye, som ikke har haft længe til at vise sig frem for landstræneren. “Der er mange af de nye, som vi ikke kender så godt, der overraskede positivt. Der er noget krudt i de nye drenge. Der er nok også nogle af de her nye, der går direkte ind i en start 11’er, som det ser ud lige nu.

De nye er ikke skræmt væk

Hvis man har læst artiklen fra Døvebladet 04 fra 2023, ved man også, at netop denne samling skulle vise, hvor mange af de nye, der havde mod på at smide høreapparaterne eller udstyret og komme igen. Jon erkender, at det kan være svært at smide udstyret, når spillerne ikke er vant til det.

“Sidste samling havde vi 7 nye og der er kun én, der er hoppet fra. Han var nok ikke helt klar til at smide høreapparaterne, og det er helt fair. Vi står selvfølgelig klar, når/hvis han bliver. Jeg har en aftale med ham om at snakke efter sommerferien.”

Målvogtertræner Rasmus Munk må også rose sin landstræner for talentsøgningen, da de nye bidrager med konkurrence, som ikke er set længe. “Det er vildt nok, at du har fundet 6 spillere (Jon), som stort set kan gå ind og tage en plads på holdkortet. Det er dét, der gør det her projekt mega spændende. De går ind og presser “de gamle” rimelig hårdt.

Et andet fokus på “de gamle”

Selvom de nye er med til at presse de gamle, så har landstræneren stadig stor tiltro til de mere rutinerede kræfter på holdet. Når han kigger på dem, kigger han mere på nogle andre ting end han søger hos de nye.

“Jeg kender mange af de gamle, så selvom vi har kort tid til at vurdere dem, så har jeg en rimelig god idé om, hvor de står. Det eneste fokus med dem er deres form, og hvor god deres boldsikkerhed er. Det er de unge, der skal vise, hvor meget de kan med bolden.”

Kort forberedelse

Forberedelsen kommer også til at være anderledes for landsholdet, da de ikke har så lang tid at forberede sig i. Derfor har Jon besluttet sig at spille træningskampe i stedet for at bruge tid på at træne internt.

“Vi kommer til at have tre kampe her i foråret som forberedelse til EM. Der rykker jeg lidt rundt på dem på positionerne, og så justerer jeg det sidste i Tyrkiet gift. systemer, dødboldesituationer sov. Det gør jeg også, fordi vi jo ikke har vidst, om vi skulle afsted eller ej før nu. Vi er et nyt hold med seks nye spiller, en ny træner og en anden spilleformation. Der er mange ting, der skal på plads på kort tid.”

Den anderledes forberedelse glæder Rasmus Munk, som ser frem til kampene. Han tror også, det er den bedste måde at gøre det på. “Det er fedt, der kommer nogle kampe, for det er med til at spille truppen sammen. Man lærer allermest af at spille kampe. Vi kommer til at møde hold, som presser os, så vi har brug for al den forberedelse og alle de kampe, vi kan få.”

Rasmus er helt overbevist om, at det bliver godt: “Vi skal ikke lære dem at spille fodbold – det kan de godt selv. Vi skal bare lære dem at spille på vores måde og så få sammensat den helt rigtige trup. Det bliver rigtig godt!”

Del