Flere danskere fik revanche over de svenske skove ved VM i orientering

I dag skulle de danske orienteringsløbere dyste i mellemdistancen ved VM i orientering i Stockholm, Sverige, og det kom der flere flotte præstationer ud af.

Efter kampen mod de svenske skove i går måtte danskerne bruge ekstra tid på forberedelsen til i dag. “Også svenskerne var chokerede over, hvor udfordrende skoven var i går,” fortæller landstræner Ida Thesbjerg, “så det handlede om at forberede sig bedst muligt til dysten idag.”

Det var tydeligt at se, at danskerne var langt mere forberedte i dag, og det blev en god dag for Danmark. Henrik Eklund leverede en stabil præstation og endte på en 12. plads, og Benjamin Trock fik revanche, efter han måtte udgå i gårsdagens disciplin. Han endte på en 24. plads og fik trænet nogle værktøjer, som han skal bruge frem mod stafetten i morgen, som er danskerne vigtigste fokus. Henrik brugte sin rutine og kendskab til de svenske skove, og det var en vigtig fordel i det udfordrende terræn.

På story fortæller Henrik Eklund og Benjamin Trock, at “skovene var svære, og de blev virkelig sat på prøve. Det var en sjov bane i dag men også udfordrende.”

Landstræner Ida Thesbjerg er tilfreds med resultaterne og glæder sig til stafetten i morgen: “Jeg synes, det var nogle fine resultater, og det bar virkelig frugt, at vi lavede en god forberedelse og taktik efter det chok, vi fik i går. Jeg glæder mig til i morgen, hvor terrænet vil være mere mildt.”

Det var Rokas Koveckis fra Litauen, som blev nr. 1, Mantas Volungevicius ligeledes fra Litauen blev 2’er og Jan Semerad fra Tjekkiet blev 3’er.

I D70 klassen sejrede Annelise Hansen fra Døvania endnu en gang, og det samme gjorde Allan Thesbjerg fra DAN i H50. “Det er nogle flotte resultater, som de begge har leveret i deres klasser,” afslutter landstræner Ida Thesbjerg.

Stort tillykke til både Annelise og Allan!

Næste disciplin

I morgen skal Danmark dyste i stafetten. Der er samlet start kl 10.

Følg med her

I kan følge med ved VM i orientering på den officielle hjemmeside samt på Instagram og Facebook story, hvor vi er med på sidelinjen. Derudover kan man også følge med live på Livelox.

Del