EM i maraton: præsentation af de danske løbere – Hr. Ironman, den erfarne og det rå talent

Hr. Ironman

Henrik Møller Hørlyk er debutant i rødt og hvidt. Han har erfaringer som triatlet og gennemførte en Ironman sidste år. Henrik Hørlyk gennemførte sit første marathonløb som 18-årig, og i foråret 2023 løb han CPH Marathon i tiden 3:11 – har dermed opfyldt Deaflympics-kravet på 3:15. Henrik forventer at forbedre sin personlige rekord i Odense. 

Den erfarne

Laurids Christiansen har siden 2019 deltaget i EM, VM og Deaflympics. Laurids har formået at forbedre sine løbetider hver år siden 2019, og ved Deaflympics i Brasilien blev Laurids nr.10

Laurids går også benhårdt efter at forbedre sin personlige rekord på 2:57:18. 

Råt talent

Jason J. Rasmussen optræder normalt i rødt og hvidt på  fodbold- og futsallandholdet men har altid være glad for at løbe. Jason har siden januar trænet målrettet mod EM i maraton. I juni løb Jason halvmaraton på 1:28:24, som indikerer at Jason forventes at kunne løbe under 3:15 til EM i maraton. 

Forventninger til EM i maraton

Landstræneren Lars Ryberg Vikkelsø fortæller:  

“Da der er EM på hjemmebane, har vi valgt at stille op med fuld herrehold med tre løbere. De tre løbere er meget forskellige typer løbere, men de er egentligt ret jævnbyrdige dog med forskellige styrker og svagheder. De danske løbere er ikke favoritter til at vinde medaljer, men da feltet kun udgør 14 herreløbere, så kan alt sket i løbet af 42,2k. Og løber de danske herrer op til deres bedste – så kan vi heller ikke forlange mere!”

Otto Kingstedt fra Sverige, som for nyligt har vundet EM for døve guld i 10.000m og 5000m, er storfavorit til at vinde både EM for døve og HCA Marathon. Otto Kingstedt bedste notering er 2:20 på marathondistancen.

Men desværre er det ikke lykkes at finde nogle danske kvindelige løbere med høretab, som kan løbe marathon under 3:45, som er den normale adgangskrav for kvinder. 

Den forsvarende mester for kvinder er Nele Alder-Baerens fra Tyskland og hun er storfavorit til at vinde på kvindesiden og har også gode muligheder for at vinde HCA Marathon. 

Del