DM i orientering: referat og resultater

I weekenden blev der afholdt DM i orienteringsløb på Nordsjælland i Frederikssund og Tisvilde Hegn. Weekenden stod på sprint om fredagen, lang om lørdagen og mellem om søndagen. Sprinten foregik i Frederikssund, hvor banen bød på en masse poster. Det var derfor vigtigt at have en god kortkontakt og holde øje med, at man fandt sine egne poster. Flere af posterne var godt gemte i bl.a. tunneller, ved baghaver og mange andre sjove steder. På banerne var det også vigtigt at holde et godt fokus, fordi der var mange andre løbere og publikum, der også havde ærinder i byen. 

Lang distancen om lørdagen foregik i Tisvilde Hegn. Banen bød bl.a. på et meget skiftende terræn med bakker, åben og tæt skov. Turen om lørdagen gav også en tur ved stranden, idet flere posterne var placeret ved den smukke strand. Banerne krævede en god planlægning, fordi flere af posterne var placeret på svære og lange stræk. 

Mellem distancen om søndagen foregik også i Tisvilde Hegn. Det var derfor den samme type terræn som om lørdagen. Det, som var lidt anderledes om søndagen, var, at der var mange retningsskift på banen. Dette betød, at det var vigtigt at vende kortet rigtigt for at løbe den korrekte vej. Der var også flest tilmeldte på mellem distance både på bredden og eliten.

Landstræner Ida Thesbjerg udtaler: “Jeg er meget tilfreds med både resultaterne og fremmødet i både herre og dame klasserne. Jeg tænker, at der er en god chance for, at der næste år bliver en hård konkurrence om at få medaljerne. Alt i alt var det en dejlig weekend med en masse fællesskab og sjove poster. “

Dansk Døve-Idrætsforbund var repræsenteret af formand Michael Steenberg, som fik lov til at overrække medaljer til vinderne om søndagen. Han opfordrer nysgerrige til at prøve sporten af, som han selv synes er spændende. Han fortæller:

Det var en rigtig god oplevelse at komme ud og hilse på løberne og især tale med dem om ruten efter løbet. Orientering er virkelig interessant på den måde at man kan løbe fra post til post på forskellige måder, så der er rig mulighed for at evaluere og udveksle erfaringer efter løb. Det var spændende at opleve og være en del af. Jeg kan kun opfordre evt. nysgerrige til at prøve sporten af – der var deltagere fra forskellige aldersgrupper og niveauer, så der er bestemt plads til alle. Endnu en gang tillykke til medaljetagerne!

Resultater:

Sprint:

𝗛𝟮𝟭

 1. Allan Thesbjerg/DAN – 18:44
 2. Benjamin Trock/Døvania – 19:41
 3. Søren Winkel/Døvania – 24:30

𝗗𝟮𝟭

 1. Lea H. Hyldstrup/Døvania – 22:02
 2. Kristina Holm van de Wal/Døvania – 25:15
 3. Titika Meldgaard Christensen/Viking 49:14

Lang:

𝗛𝟮𝟭

 1. Allan Thesbjerg – 1:27:35
 2. Benjamin Trock – 1:30:37

𝗗𝟮𝟭

 1. Petra Eklund/Døvania – 1:14:19

Mellem:

𝗛𝟮𝟭

 1. Allan Thesbjerg – 36:56
 2. Henrik Eklund/Døvania – 41:21
 3. Benjamin Trock – 41:50

𝗛𝟰𝟱

 1. Lars Ryberg Vikkelsø/Døvania – 1:46:06

𝗗𝟮𝟭

 1. Petra Eklund – 34:47
 2. Christina Hausgaard/Døvania – 1:10:41
 3. Lea H. Hyldstrup – 1:49:16

Alle resultater kan findes her.

Stort tillykke til alle vinderne!

Foto: Ida Thesbjerg. Sprint: 1. Allan Thesbjerg og 2. Benjamin Trock
Foto: Ida Thesbjerg. Sprint: 1. Lea H. Hyldstrup, 2. Kristina Holm van de Wal og 3. Titika Meldgaard Christensen
Foto: Ida Thesbjerg. Lang: 1. Allan Thesbjerg/1. Petra Eklund og 2. Benjamin Trock
Foto: Ida Thesbjerg. Mellem: 1. Allan Thesbjerg, 2. Henrik Eklund og 3. Benjamin Trock
Foto: Ida Thesbjerg. Mellem: 1. Petra Eklund og 2. Christina Hausgaard

Del