De danske herrer skriver futsal-historie

Det danske herre landshold i futsal for døve og hørehæmmede er lige nu til EM i Montesilvano i Italien.

Fredag aften kl 18:00 skulle holdet så i kamp for første gang siden ankomsten til Italien tirsdag eftermiddag.

Dagens modstander, Polen, skulle besejres så danskerne kunne få en fornuftig start på spillet i Gruppe C, hvor de øvrige modstandere tæller Tjekkiet og Spanien.

Trænerteamet, med landstræner Thomas “Sild” Rasmussen i spidsen, havde inden aftenens kamp stillet spillerne et simpelt spørgsmål som de skulle overveje: “Er vi her for at have en sjov tur – eller er vi her for at skrive historie”? Dette spørgsmål skulle trænerteamet snart få besvaret.

Efter den italienske dommer-duo havde fløjtet kampen i gang, så det ikke ligefrem ud til at H.C. Andersen var at finde blandt spillerne og udsigten til et futsal-eventyr var lang. Det var et nervøst startende dansk mandskab, der var gået på banen og der blev lavet flere personlige fejl.

Jason Rasmussen havde dog efter 8 minutters spil, tænkt sig at skrive den første side i historien, da han sendte bolden i det polske mål og bragte danskerne i front med 1-0.

Minuttet senere ville polakkerne have et kapitel i historien og vekslede dansk usikkerhed til en udligning, 1-1.

Danskerne pressede mere og mere på og det gav pote. Et hårdt dansk skud, blev rettet af af en polsk spiller, der sendte bolden i eget net – 2-1 til Danmark efter 13 minutters spil.

Kendetegnende for den første halvleg, var nok at kreativiteten manglede lidt og derved udeblev historiefortællingen også. Polakkerne gjorde da også sit til at siderne i den danske historiebog skulle forblive tomme, da de med ulovlige midler tvang den kreative og lynhurtige Yasin Hida til behandling af Mette fra Vestegnens Sportsklinik ude bag den danske bænk. Heldigvis var dommerne vakse ved havelågen og vekslede den grove takling til et gult kort – det andet til den polske spiller, der måtte forlade banen med et rødt kort.

Med en mand i overtal var der nu mere plads til dansk kreativitet og det var Mads “Tordenfod” Gotfredsen ikke sen til at opfatte og satte efter 14 minutters spil resolut bolden ind i det polske mål. 3-1 til Danmark.

De grimme ællinger fra Danmark var endnu ikke blevet til svaner i historien, for efter nogle nervøse personlige fejl blev polakkerne lukket ind i kampen efter at have scoret 2 mål. Holdene gik til pause med stillingen 3-3.

De danske spillere gik på banen fuldt opsatte på at vinde kampen. Ali Dia, som er en af de 8 debuterende spillere på holdet, vekslede ord til handling og scorede 2 mål inden for 1 minut til stillingen 5-3. Nu var der ved at komme gang i fortællingen. En utroligt velspillende Yasin Hida var her, der og alle vegne, ligesom en stærk fysisk indsats fra Søren Bøgsted var med til at holde polakkerne ud i strakt arm. Men helt fra fadet kunne danskerne dog ikke holde polakkerne, der efter endnu en fejl fik sendt bolden ind bag Mustafa Harmanci, til stillingen 5-4.

Herefter stod der Danmark på resten af kampen, der endte 10-4 til Danmark med 2 mål af Søren Bøgsted, 1 mål af Nassor Salim og 2 selvmål fremtvunget af Yasin Hida, der efter kampen blev kåret til kampens spiller.

De danske spillere lignede i den grad svaner efter kampen, da de med løftede hænder og knyttede næver kunne konstatere at de havde skrevet futsal-historie – for aldrig før har det danske herrelandshold vundet en kamp i en slutrunde til EM… og så endda at vinde med så mange mål! Lad os håbe at eventyret fortsætter, når holdet på søndag møder Tjekkiet kl. 10:00

Du kan se billeder fra kampen mod Polen her.

Del