De danske håndbolddamers første modstandere til Deaflympics må siges at være en meget lille håndboldnation. I Kenya er håndbold en relativ ny sport, og det rygtedes da også at kenyanerne kun har spillet håndbold i få måneder op til Deaflympics.
På papiret var det kenyanske hold en overkommelig mundfuld for de kampsultne danske verdensmestre – en kamp som burde være umulig at tabe.
Derfor var det to meget ulige hold som den brasilianske dommerduo, der talte både en døv og hørende dommer, skulle dømme.
Inden kampstart blev hver enkelt spiller præsenteret med navn og spillernummer for publikum og de to holds nationalsange skulle spilles over højtaleranlægget i hallen, ligesom deres flag blev præsenteret på en storskærm.
I hørende sport kan afspilningen af nationalsangene ofte være en meget stillestående affære, men til dagens kamp havde de danske håndboldpiger – hvoraf flere er hørehæmmede og ikke verdensmestre i tegnsprog – lært sig ”Der er et yndigt land” på tegnsprog. Dette havde for flere af spillerne været mere nervepirrende end at skulle spille kampen imod Kenya – men såvel koreografien som kampen blev vel udført.
I forberedelserne op til kampen havde det danske trænerteam med Helle Brixen i spidsen gjort spillerne det klart at Danmark selvfølgelig skulle have en sejr sat ind på kontoen, men det skulle ske uden at give kenyanerne en dårlig oplevelse – altså kort og godt skulle det ske uden at køre afrikanerne midt over. Fairplay, glæde og fællesskab frem for ydmygelse – det må siges at være en sympatisk tilgang til tingene.
Vejen til pligtsejren skulle lægges allerede få minutter efter at kenyanerne havde givet bolden op. Jeanette Bille ville med sine to hurtige mål gerne invitere til fest og menuen hed en 2-0 føring til Danmark – så var vi i gang!
Om brydning er mere udbredt i Kenya end håndbold skal være usagt, men et ureglementeret halsgreb på Louise Karup udløste i hvert fald straffekast til Danmark. Straffekastet blev lagt i hænderne på den rutinerede Anni Villadsen, der sikkert kastede den i mål forbi en chanceløs kenyansk målvogter. Festen var for alvor i gang, 3-0!
Afrikanerne var kommet til fest og havde ikke tænkt sig at tage sultne hjem, så deres nr. 11 fik sendt bolden ind bag målvogteren Tanja Eilsø Sørensen på en lidt uortodoks og langsom afslutning tæt ved hendes fødder og reduceret den danske føring til 3-1.
Succesen for den kenyanske nr. 11 varede dog ikke ret længe, for i samme minut tog hun for hårde midler i brug for at stoppe et dansk angreb og måtte 2 min. på bænken og køle af. Køligt omsatte Anni Villadsen det tildelte straffekast til en føring på 4-1.
Herefter var det som om der kun var ét hold med til festen resten af første halvleg, hvor Danmark dominerede kampen. Velspillende Katrine Brixen passerede gang på gang den kenyanske målvogter, der måtte se bolden suse forbi hende. Katrine skulle imidlertid ikke danse alene til festen, så både Anni Villadsen og en utrolig velspillende og gennembrudsstærk Malene Elefsen stillede op til kædedans med flere scoringer. Louise ”Lulu” Thystrup ville også danse og med en flot scoring fra en spids vinkel begyndte dansen at ligne samba, da danskerne gik til pause med stillingen 16-3.
Recepten på de danske mål syntes ret klar – flere af målene blev skabt med nålestikspræcise igangsætninger fra Tanja Eilsø Sørensen i målet og hurtige løb fra Anni Villadsen, Malene Elefsen og Katrine Brixen.
De danske håndboldherrer havde også gjort deres entre i hallen og det kunne høres! Med ”HU-HU-HU” råb og klap over hovedet som de islandske fodboldfans, støttede de flot op om damerne og skabte stemning i hallen.
Anden halvleg blev fløjtet i gang og bød på flere mål, men var en lidt mere rodet affære. Danskerne så forståeligt nok ud til at miste lidt af koncentrationen og lukkede Kenya lidt mere ind i kampen, dog uden at invitere dem helt med til bords. Om det var fordi afrikanerne, der ikke er vandt til at spille med så meget harpiks på hænderne og derfor havde taget talkum på skal være usagt, men det lykkedes dem at få scoret et par flotte gennemspillede mål. Tolv gange i alt lykkedes det for afrikanerne at få bolden forbi Tanja Eilsø Sørensen i det danske mål, inden Trine Kappendrup scorede sit tredje mål i kampen og slukkede og lukkede festen. 28-12 til Danmark – tak for dansen!