Danmark tvang verdensmestre til timeout

Da de danske håndboldherrer torsdag den 5. maj kl. 1500 dansk tid trådte ud på gulvet i håndboldhallen var det ikke med en forventning om sejr, men med ønsket om at gøre en god figur imod de regerende verdens- og europamestre fra Kroatien.

De vågne øjne fra tilskuerrækkerne kunne næppe undgå at bemærke en anseelig forskel i statur på de danske og kroatiske spillere – kroaterne var markant større end danskerne og lignede velsmurte maskiner. Til gengæld så de danske spillere fokuserede ud og virkede klar til kampen. Om den kroatiske håndboldmaskine var velsmurt eller ej, skulle vise sig når den kvindelige brasilianske dommerduo fløjtede kampen i gang.

Inden kampfløjtet skulle de obligatoriske nationalmelodier som bekendt spilles og spillerne præsenteres. Om de danske håndboldherrer havde øvet sig lige så meget som kvinderne dagen forinden, var ikke til at sige, men det så i hvert fald ud til at alle kunne teksten på tegnsprog.

Så lød dommerens fløjte og Danmark gav bolden op. Efter at have spillet bolden fint rundt så Simon Kjær sit snit til at komme højest og sende et velplaceret skud forbi den kroatiske målvogter. Bang, 1-0 til Danmark! Håndbolddamerne der var kommet fra deres træning for at se herrerne brød, sammen med de øvrige danskere i hallen, ud i stor jubel.

Danskerne fulgte godt med verdensmestrene fra Kroatien. Men kun i 15 minutter, så løb kroaterne fra danskerne.
Foto: Philip Nielsen.

Tilskuerne fik dog ikke lov til at juble ret længe, for efter det danske mål gik det stærkt ned i den anden ende, hvor kroaterne hamrede bolden imod målet, men en vågen Marc Skou fik med en flot redning forhindret at den gik i kassen. 

Kroaternes nr. 7 var desværre svær at holde fra fadet og ikke længe efter redningen brød han igennem det danske forsvar og fik skudt bolden ind i målet bag en chanceløs Marc Skou. 1-1!

Den danske playmaker Nicklas Kleczewski var hér, dér og alle vegne og fik skabt en del forvirring foran det kroatiske betonforsvar, der virkede som en uigennemtrængelig mur. Nicklas ramte da også ind i den kroatiske mur og fik tilkendt et 3-meter kast. Det udnyttede banens højeste spiller Jonas Kühn som kom højest til vejrs og fik sendt bolden ind bag den kroatiske vogter. Igen kom Danmark foran i kampen over verdensmestrene. 2-1 til Danmark. 

Efter en kroatisk udligning til 2-2 og 6 minutters spil kaldte den danske landstræner Kim TN Moesby en timeout. Det så ud til at spillerne havde hørt efter hvad der blev sagt, for lige efter timeouten syntes Simon Kjær at han ville omsætte tegn til handling og sende bolden i kassen til 3-2. Danmark igen foran.

Føringen holdt ikke længe og efter få minutter begyndte den kroatiske motor at blive varm og 3 hurtige mål blev hældt i tanken, så de kom foran 3-5.

Nu kunne det se ud som om det kroatiske tog var ved at køre, men den ivrige playmaker Nicklas Kleczewski ville det anderledes, han hev i bremsen og forsøgte at stoppe toget med to flotte scoringer til stillingen 5-5. Toget havde endnu ikke forladt perronen og det så ud til at den kroatiske motor havde vanskeligt ved at for alvor at komme i gang. Det var måske det der fik den kroatiske træner til at kalde en timeout efter 12 minutters spil. Danmark tvinger verdensmestrene til en timeout!

Danskerne benyttede timeouten til at skifte målvogter, da Marc Skou måtte udgå med en skade og i stedet kom Mustafa Harmanci ind i kassen.

Efter timeouten så det ud til at kroaterne havde fået justeret på motoren og i den grad sendt toget afsted, for nu gik det stærkt og det virkede som om de kunne score på alt hvad de kastede med.

Ved stillingen 5-10 til kroaterne kaldte danskerne en timeout efter 18 minutters spil. Lidt luft så ud til at være tiltrængt for de hård kæmpende danskere. 

Danskerne kæmpede alt hvad de havde lært, men den kroaterne havde ikke tænkt sig at lukke dem ind i kampen igen. End ikke et par gode fodparader fra Mustafa Harmanci kunne forhindre at det kroatiske tog buldrede derud af og målene blev ved med at gå ind bag den chanceløse vogter.

Ved stillingen 5-16 fandt Emil Trillingsgaard Stabel en vej igennem muren og fik sendt bolden ind bag den kroatiske målvogter til stillingen 6-16. Tre kroatiske mål senere blev der fløjtet til pause med stillingen 6-19 til kroatien.

Trods at Kroatien var en for stor mundfuld for de unge danskere, viste danskerne god moral. Foto: Philip Nielsen

Anden halvleg blev en meget ensidig affære, hvor de danske mål kun pyntede på resultatet uden at flytte ved udfaldet. Emil Trillingsgaard Stabel fik igen brudt igennem forsvaret og sendt bolden i kassen. Anders Biro fik sendt en bold ind fra fløjen, ligesom en velspillende Nicklas Lejsgaard fandt vej til netmaskerne 3 gange.

Kampen sluttede med resultatet 11-40 til guldkandidaterne fra Kroatien, der ifølge målmandstræner og tidligere A-landsholdsspiller Bo Kjær Hansen havde et rigtig højt niveau svarende til dansk 1. division.

At kunne tvinge et så godt hold til en timeout og tilmed være foran 3 gange i kampen, må siges at være godt klaret. Det tegner godt for Danmarks næste kampe og drømmen om at gå videre fra gruppen lever i den grad.

Kort video fra kampen mellem Danmark og Kroatien.

Følg med på DDI´s hjemmeside, på Facebook og Instagram og se hvordan det går med håndboldherrerne og de øvrige danske atleter til Deaflympics. 

Del