Banen var for nem

Se video nederst i artiklen

Danmarks bedste orienteringsløber Allan Thesbjerg løb sin favorit distance, nemlig mellemdistancen på 5,2 kilometer. Ruten var forsynet med 17 poster i et smukt skovområde, som havde stigninger på op til 180 højdemeter samt et hårdt underlag.

”Banen var for teknisk nem, og det var ikke til min fordel” siger Allan, som havde ventet en sværere bane, hvor han kunne have udnyttet sin erfaring, evne til at tyde svære kort og klare tekniske svære baner.

Allan havde ventet en svære bane, hvilket ville give Allan fordel. Men desværre var banen for åben og passede bedre til de hurtige løbere end de tekniske, som Allan.

Inden løbet havde vejrguderne spået regnvejr, som ville give ulemper for Allan, da han løber med briller på. Heldigvis udeblev regnen og det brillerne blev ikke et problem for ham på ruten.

Allan blev nummer 14 ud af 21 løbere i tiden 54,11 minutter. Selvom han giver udtryk for at tiden nok godt kunne have været bedre, så er både han og træner (samt datter) Ida Thesbjerg, tilfredse med dagens resultat.

Dagens orienteringsløb blev vundet af Ukraine som kom i mål på 34,04 minutter. Ukraine tog også anden og tredje pladsen, ligesom de også havde taget alle medaljer ved sprint løbet i lørdags – både på herre og kvinde siden.

”Ukraine er bare klasser bedre end os” nævner Allan i bussen på vej hjem sammen med Ida.

Allan, der tidligere har vundet bronze i 2009 ved orienterings-stafet sammen med Bruno Ottesen og Lars Ryberg Vikkelsø, slutter af med at fortælle at skoven og stævnepladsen er virkelig smuk og at de har nydt den til fulde! 

Du kan se Allans historie om hans løb som førte til bronze her

I overmorgen skal Allan løbe sidste løb, som er langdistancen på 13,1 kilometer og 30 poster med en stigning på 410 højdemeter, som bliver foregået i samme skov, blot på den anden side af skoven.

Del