Allan Thesbjerg og Annelise Hansen er verdensmestre i sprint ved VM i orientering

I går startede World Deaf Orienteering Championships i Stockholm, Sverige, og her var flere danskere i aktion i sprint i hver deres klasser. Danmark var på forhånd ikke favoritter i sprint eliteklassen, da man har valgt at fokusere på stafetten, men i H50 klassen løb Allan Thesbjerg hele vejen ind på førstepladsen i et stærkt felt. Det samme gjorde Annelise Hansen i D70.

Foto © Dansk Døve-Idrætsforbund. Allan Thesberg i front.

Det var en tæt kamp om 1. pladsen, og først her til morgen stod det 100 % klart, hvem der vandt. Der var fejl i postdefinitionen, og man måtte fjerne en post i sprinten. Det havde dog ikke den store betydning for Allan Thesbjerg fra DAN, som havde været snu på ruten og vundet uanset, om posten var med eller ej.

Henrik Eklund var med i eliteklassen, men endte med at få en 19. plads i en disciplin, som Ukraines Nazar LEVYTSKYI vandt. Sveriges FORSBERG RUNDSTROM blev nummer 2 og Ukraines Volodymyr FEDOSEIENKO blev nummer 3.

Landstræner Ida Thesbjerg er fint tilfreds med resultatet en disciplin, som allermest skal gøre danskerne klar til stafetten. “Sprinten har aldrig været vores hovedfokus, så jeg er fint tilfreds med resultatet. Det er en god måde at komme i det rette “mentale game” inden det går løs lørdag med tre dages intens løb,” udtaler Ida Thesbjerg.

Også i klassen D70 var der en dansker, som viste de rød-hvide farver frem. Annelise Hansen fra Døvania løb som ene kvinde i klassen, og kan derfor også kalde sig verdensmester. “Det er dybt imponerende, at hun stadig løber i den alder. Meget flot,” roser Ida Thesbjerg.

I dag skal Allan i aktion med en nordmand i disciplinen super sprint. De starter kl 15.45 og løber to runder på skift. Desværre er der nok ikke store chancer for medaljer, da nordmanden lå i bunden ved sprinten i går. Følg med på story.

I morgen står den på træning og hviledag.

Følg med i VM på den officielle hjemmeside.

Del