3 måneders praktik hos DDI er ved vejs ende.

3 måneders praktik hos Dansk Døve-Idrætsforbund har klædt mig på til erhvervslivet.

Trine Tønnesen er 20 år og bliver til sommer færdiguddannet markedsføringsøkonom på Zealand, Sjælland Erhvervsakademi i Roskilde. Trine har været 3 måneder i praktik hos Dansk Døve Idrætsforbund, som er det sidste led i hendes uddannelse, som markedsføringsøkonom. 

Trine fortæller om hendes praktikforløb hos os

Hvorfor Dansk Døve-Idrætsforbund?

Jeg søgte hos Dansk Døve-Idrætsforbund, da jeg for det første, i langt tid har været nysgerrig omkring hvilke muligheder døve har inden for sporten. Jeg har aldrig selv haft det store kendskab til døve, dette gjorde også at jeg måtte forberede mig på, at det fra starten ville blive en udfordring uden lige, men den var jeg så klar til at tage op.

For det andet, er jeg et stort sportsmenneske, med et stort hjerte. I min fritid arbejder jeg nemlig som træner i Vordingborg Svømmeklub. Derudover bruges meget af min fritid på svømning og løb. Jeg har altid haft en stor passion for, at hjælpe andre med at føle glæden, ved at dyrke sport, uanset om du har et handicap eller ej. Derfor søgte jeg hos Dansk Døve-Idrætsforbund, og kom i praktik slut januar og 3 måneder frem.

Min 3 måneders rejse hos DDI

I mit praktikforløb er der blevet taget godt imod mig, og lige fra starten af, følte jeg mig velkommen, og underligt nok en del af teamet.

I min periode hos Dansk Døve-Idrætsforbund har jeg siddet med spændende og forskellige arbejdsopgaver. Jeg har fået et rigtig godt indblik i hvordan markedsføringen fungerer i forbundet. I de 3 måneder hvor jeg arbejdet der, lavede jeg både opslag på de sociale medier, direct mail, oprettelse af ny hjemmeside, søgemaskineoptimering, markedsundersøgelse, interviews, brochurer, roll up banner, planlægningsarbejde og udførelse af oplæg, prøvede kræfter med Adobe pakken etc.

Jeg fik seriøse opgaver, som blev brugt i forbundet, hvilket gav mig lyst til yde lidt ekstra. Jeg har helt klart samlet mig en stor mængde af praksis erfaring. Jeg er overbevist om at det kommer til at give værdi efterfølgende i min tid på arbejdsmarkedet.

Jeg vil klart huske de mange forskellige spændende oplevelser på Castberggård, Hotel Scandic i Vejle, Bella Sky og Bråskovgård Efterskole. Personligt, så har det været fedt som praktikant, at få lov til at komme lidt væk fra kontoret, komme “ud i marken” og opleve døvesporten. Det er aldrig det samme som at sidde på kontoret.

Forbundet gav mig meget ansvar, det er tydeligt at tilliden til mit arbejde var stor, hvilket jeg har nydt. Jeg har for eksempel prøvet at stå på egne ben med et projekt, der handlede om at igangsætte, fremfører og evaluerer et oplæg på Bråskovgård Efterskole. Et projekt som jeg håber vil skabe værdi for rigtige mange med høretab. Det har givet ekstra selvtillid med i bagagen. Det har været så ansvarsfuldt og sjovt på samme tid. Helt klart en af de sjoveste arbejdsopgaver i praktikperioden.

Det sociale arbejdsmiljø er et af de rigtig gode minder, som jeg vil tage med mig. Vil huske tilbage på det, som værende noget, at det bedste ved at være i praktik hos Dansk Døve-Idrætsforbund. Super behageligt, virkelig rare og imødekommende kollager med masser af humor. 

For mig er det vigtig, at jeg er på en arbejdsplads, hvor der er plads til alle. Hos Dansk Døve-Idrætsforbund bliver du i hvert fald taget imod med åbne arme. Der er plads til at man kan slappe af i hinandens selskab.

DSC_7843.JPG

3 lærerige måneder

Det har været en fornøjelse og positiv oplevelse at være en del af Dansk Døve-Idrætsforbund. Jeg kan klart anbefale, at tage i praktik hos Dansk Døve-Idrætsforbund. Det er utroligt udfordrende og lærerigt på samme tid – både professionelt og personligt.

Jeg har fået et enormt stort indtryk af døveidrætten, og døveverden har ramt mit hjerte. Ramt mit hjerte på en måde, jeg overhoved ikke havde regnet med. Alt den glæde, energi og det fælleskab der er omkring sporten. Inden jeg startede i forbundet regnede jeg ikke med, at der var så mange døve der dyrkede idræt, men fik hurtigt det modsatte bevidst. Det er et unikt fællesskab uden lige.

En vigtig ting jeg har lært, som jeg vil give videre af erfaring fra praktikperioden er, se frygten i øjnene og bare prøv, det har gjort mig stærkere på det personlige plan. For mig hjalp det, at blive kastet ud i det. Jeg har fået meget mere mod på forskellige svære opgaver. Vi er jo alle bare mennesker. Alle kan lave fejl.

Trine Tønnesen, 20 år.

Studerende på Zealand, Erhvervsakademi Sjælland. 

Del